Házi puding a déditől! Készítsd el minden ízben! (Alappuding)

Az alappuding nagyon könnyű, ha ezt megjegyzed, számtalan gyümölcspudingot főzhetsz!

Alappuding – Elkészítése:

100 g lisztet jól elkeverünk negyedliter hideg tejjel, 70 g olvasztott vajjal és negyed csomag vaníliás cukorral, majd tűzön addig keverjük, amíg a massza a kanáltól elválik. Ha kihűlt, csipetnyi sót, 120 g cukrot és egymás után 4 tojássárgáját keverünk hozzá, majd könnyedén belekeverjük a 4 tojásfehérje habját. A pudingformát jól kikenjük vajjal, meghintjük porcukorral, majd a masszát beletöltjük úgy, hogy a forma felső széléig még kétujjnyi hely legyen. A formát most beállítjuk egy nagy fazékba, amelybe annyi vizet töltünk, hogy a forma feléig érjen, aztán a fazék vizet forrni tesszük. Az elfőtt vizet állandóan lobogó forró vízzel pótoljuk. A fazekat lefedjük, de csak addig amíg a puding teteje kissé megkeményedik, akkor a fedőt levesszük és a pudingot még jó félórán át főzzük. Akkor tálra borítjuk és különböző öntetekkel tálaljuk.

Málnapuding- Elkészítése:

Elkészítjük a fenti alapmasszát és két evőkanál friss málnát keverünk bele. Mártásos csészébe málnaöntetet szolgálunk fel hozzá.

Ananászpuding- Elkészítése:

Ezt a pudingot is az alapmasszából készítjük el, és kockára vágott ananászt keverünk hozzá. Ha friss ananászunk nincs, ananász kompótot – konzervet is használhatunk hozzá. A pudingot ananászöntettel tálaljuk.