Az én hozzáállásom: boldog életre törekedj, ne csak egészségesre! Ha dohányzol, tedd azt nyugodtan, ne rettegve és akkor száz évig is élhetsz!

Kedves olvasó! Már meg akartam írni ezt a bejegyzést, de úgy tűnik, most jött el az ideje. Van néhány fontos dolog, amit szeretnék megosztani veled.

1. Nem csak attól betegszik meg az ember, mert a levegő szennyezett, a víz már nem olyan tiszta, az étel műanyag és keveset mozog. Nem!

A betegség nem attól függ, hogy vidéken élsz, vagy a városban. Hidd el nekem, a szervezet egy olyan okos találmány, ami úgy van megalkotva, hogy alkalmazkodni tudjon a változáshoz és bármilyen élelmiszerhez. Mi vidékiek, nem tudjuk a ti városi ételeiteket fogyasztani, azt a vizet inni és azt a levegőt szívni. Mert az más, szokatlan a mi testünk számára. Ti városiak pedig gyengék és fáradtak vagytok, amikor hozzánk jöttök vidékre, a hegyekbe. Itt forrásvizet isztok, tehéntejet, sült bárányt esztek és sok mást. A hegyekben is vannak beteg emberek, itt sem egészséges mindenki, úgy mint a nagyvárosokban. A városokban pedig létezik a hosszú és egészséges élet, csakúgy mint vidéken.

2. Ha az ember összhangban él a természettel, imádkozik, meditál, jógázik, csak teljes kiőrlésű gabonát fogyaszt és adakozik, még nem azt jelenti, hogy száz évig fog élni és egészségesen fog meghalni! Dehogy!

Miért gondolod, ha a tengerparton élsz és lótusz pózban ülsz, nem leszel beteg és nem lesz semmi problémád? Ha tudnád, hány ismerősnek a temetésén voltam, aki egészséges életmódot folytatott. Volt köztük sportoló, orvos, természetgyógyász és olyan is, aki a nap 24 órájában a spirituális fejlődésre koncentrált. Emberek, akik nem dohányoztak, nem ittak alkoholt, egészségesen étkeztek és nem káromkodtak, de meghaltak rákbetegségben.

Nem fogod megérteni soha, mi az oka a betegségnek. Ne akard meggyőzni magad olyanokkal, hogy „diéta”, „nem szabad ezt ennem” ,”bün, ha ezt eszem” Ez nem hosszabbítja meg az életet! Mert a betegség nem a testben van, hanem a gondolatokban!

Ezért hát örülj az életnek, élvezd minden percét!

Tanuld meg azt enni, amit szeretsz és nem azt, ami egészséges. Egyszerűen egyél, de persze ne addig, amíg már mozdulni se bírsz.

Nem tudsz leszokni a dohányzásról? Ne szokj le, de ne dohányozz félelemmel és aggódással. Nem kell leszoknod a dohányzásról. Csak akarnod kell a füstmentes életet.

Találj örömet a munkádban, ha nem találsz, akkor csinálj valami mást.

Ne akarj intelligensebbnek tűnni, mint amilyen vagy. A közösségi oldalak tele vannak olyan emberekkel, akik minden nap valamilyen bölcs gondolatot osztanak meg, egy híres költőtől, festőtől, vagy írótól, akik hirtelen intelligensé váltak. Honnan lett hirtelen ennyi intelligens ember? Néha már nevetséges, főleg ha tudod, hogy azok az emberek, akik intelligensnek tűnnek, ugyanúgy gyomorégéssel küzdenek, pattanásosak, lyukas a foguk, nekik is vannak elviselhetetlen szomszédaik, mert átlagos emberek. Ne hagyd, hogy a rég nem látott ismerősök a közösségi oldalakon befolyásoljanak, vagy elszomorítsanak.

Az az ember légy, aki mindig is lenni akartál. Soha nem késő megtanulni gitározni, festeni, írni, vagy agyagozni. Nincs tehetségtelen ember. Arra vágysz, hogy a hegyekben túrázz, közben pedig az irodában ülsz? Menj a családoddal és túrázz! A hegyekben élsz, de arra vágysz, hogy egy irodában lehess? Menj és élj a városban! A te kezedben van a döntés!

Találd meg a boldogságot a hétköznapokban, a körülötted lévő világban, még akkor is, ha azt gondolod, hogy nincs okod örülni.

A legfontosabb tanács: jóemberek, az életmód nem egészséges kell legyen, hanem boldog!

Szeretnék felfedni még egy titkot az életről és az értelméről: az élet értelme nem létezik!

Élet létezik! Reggel, délben, este és újra reggel… Léteznek bolygók, emberek, állatok és növények. Szabadnapok és munkanapok. Öröm és bosszúság. És létezik a halál. És az akármikor bekövetkezhet, bármely percben, életkortól függetlenül. Van még időd úgy élni, hogy megfelelj a közösségi médiában lévő ismerőseidnek?

Élj boldogan és ne keresd a halál okát, a családtagok betegségeinek okát. Nem adatott meg nekünk, hogy megértsük, miért történik mindez. Adott az élet és az, hogy boldog légy és, hogy boldoggá tedd a családod. Segíts a családodnak is, hogy boldogan éljenek! És ha te mégis az élet értelmét keresed, akkor vedd úgy, hogy megtaláltad! A boldogság az értelem!

Nem akarom azt mondani, hogy ha az értelmet keresed, akkor valami rossz dolgot teszel. Ha ez boldogságot és beteljesülést hoz a számodra, akkor tedd. De én a családomtól és ismerőseimtől mindig azt hallottam, hogy „Egész életemben kerestem valamit, hajtottam valamit, rohantam valahová, de ami a legfontosabb és ott volt előttem, azt elfelejtettem. A családomat észre sem vettem.”

Nem azért írtam le ezeket, hogy bárkit is kritizáljak, vagy bárkinek is tanácsot adjak. Nem kell úgy élned, ahogy én mondom, mindenki úgy él, ahogy szeretne. De egy dologra gondolj: a boldogság nem a városban, vagy vidéken van, a boldogság a te fejedben van! Ne hasonlítsd a boldogságod mások boldogságához. Ha az emberek soha nem hasonlítgatták volna az erejüket és tudásukat másokéhoz, háborúk sem lettek volna.