Az esküvői ruhaszalon kirakatában egy kerekesszékes próbababára lettek figyelmesek! Nagy dicséretet kaptak érte!

Egy menyasszonyi ruhákat forgalmazó bolt kirakatában egy különleges ruhakölteményre lettek figyelmesek az emberek. Miért olyan különleges? Mert kerekesszékes próbababán van bemutatva!

A The White Collection menyasszonyi ruha bolt kirakatára, Bristolban, Beth Wilson lett figyelmes, aki kerekesszékes. Készített egy fényképet a kirakatról és meg is osztotta a Twitteren, hogy az emberek a világ minden tájáról láthassák, hogy a fogyatékkal élők számára is létezik a divat és végre valaki gondol rájuk is.

A hölgy elmondta: „ez az első alkalom, hogy egy kirakatban kerekesszékes próbababát látott, a szakboltokon kívül. A fogyatékkal élő emberek sokszor láthatatlannak tűnnek, mert nem tűnnek fel a médiában és nem mutatnak be velük gyönyörű ruhákat.” A Twitteren kapott reakciók megmutatták, hogy más embereknek is fontos ez a téma.

A hölgy azt is dicsérte, hogy a kirakatban látható kerekesszék is fel van díszítve, nincs elrejtve. Sokan úgy kezelik, mintha szégyenletes dolog lenne a mozgást elősegítő eszköz, pedig vannak akiknek ez a szabadságot biztosítja.

A legtöbb boltban nem látható kerekesszékes próbababa, pedig az emberek nyitottak rá, a legtöbben örömmel fogadják! Ez egy nagy lépés, hogy a fogyatékkal élők is aktív részesei lehessenek a társadalomnak. Reméljük nem csak az Egyesült Királyság boltjaiban lesznek majd ilyen kirakatok…