Csempe-trend 2021- izgalmas variációk a fürdőszobában

csempe trend
csempe trend

A lakberendezési trendek világában sokáig méltatlanul elhanyagolt szegmens, a fürdőszobai csempe manapság színpompás, káprázatos kínálattal várja mindazokat, akik az otthonuk dizájnjának alakítását szívügyüknek tartják. Sok-sok évtizeden keresztül a lehető legpuritánabb jegyek jellemezték e dekorelemet, mind a színvilág, mind a díszítettség tekintetében. Szerencsére ma már teljesen más a helyzet, így a nagyobb lélegzetvételű lakásfelújítás során valósággal dúskálhatunk a csempék gazdag, változatos felhozatalában.

Idézzük meg az óceán kékjét a fürdőben!

A lakberendezési áruházak katalógusaiban nézelődve a fürdőszobai csempék egész arzenálját találjuk. Míg igaz az, hogy a szóban forgó vásárlásnál a személyiségünk és ízlés-világunk, illetve az otthonunk már kialakított dizájnja a mérvadó, nem árt, ha az éppen aktuális trendekkel is tisztában vagyunk. Ha a színválasztás kerül terítékre, sokan részesítik előnyben a kéket – amely színt egyébként is előszeretettel kötjük össze a víz, illetve a fürdőszoba fogalmával. Különösen a farmer-, az óceán- és a teljesen sötétkék számít népszerűszenek a csempevilágban, legyen szó a matt vagy a fényes felületekről.  Ezek a roppant elegáns darabok valóságos királyi pompát kölcsönöznek a belső tereknek.

Főszerepben a kreatív kivitelezés

Idén nagyon divatosnak számítanak azok a csempék, amelyek geometria mintákkal és vintage motívumokkal vannak díszítve. Míg az előbbiek a modern, letisztult formavilágot preferálók otthonaiban nyújtanak ideális választást, addig az utóbbiak kifejezetten jól mutatnak a kissé rusztikus, vidékies stílusjegyekkel domináló lakásokban. Ha igazán bohém hangulatra vágyunk, mindenképpen nézzünk szét a 3D-s csempék palettáján is.

Közel a természethez

Nemcsak a divatvilágban, de a lakberendezés berkein belül is hódítanak a természetes alapanyagok. Ez természetesen a csempék izgalmas palettáján is érezteti a hatását, így manapság roppant kedveltnek számítanak a kő- vagy éppen fahatású darabok. Ezek az elegáns egységek a legtöbb lakás enteriőrjének atmoszférájához csodásan passzolnak.