Egy ember, aki hajókészítőként kezdte, ma már csodálatos fa fürdőkádakat készít

Az Iconic Life magazinban egy érdekes cikk látott napvilágot egy bizonyos Nathie Katzoff-ról. A korábban hajókészítőként dolgozó férfi mára művészien kivitelezett fürdőkádakat tervez fából. Bár nem művészként kezdett a fával, mint alapanyaggal dolgozni, állítása szerint a terekhez, arányokhoz, és a színekhez mindig volt érzéke, és most ezt a képességét kamatoztatja a művészi fa fürdőkádak készítésénél.

A fa iránti vonzalma kamaszkorában kezdődött, amikor a barátaival az erdőket járta. Ezek után lett hajókészítő. Ma már saját vállalkozása van, ahol kézműves bútorokat készít.

A fa fürdőkádnak tartósnak kell lennie, hiszen állandóan víz éri, ezt a szempontot kellett figyelembe venni a gyártáskor. A titok a fa tartósításában rejlik, aminek titkát a mester nem árulja el, mindössze annyit lehet tudni, hogy csak FSC-tanúsított kemény fával dolgozik.

Katzoff a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektet: A környékről használ fel újrahasznosított fát a munkáihoz, így fenntartható termékeket készít, amik a divat változása után sem kerülnek a szeméttelepre. Katzoff elmondta azt is, hogy sok kádat készít családoknak, így ezeknek a daraboknak különösen strapabíróknak kell lenniük.

Részletgazdag munkája és szakértelme megtérül, ugyanis az általa készített legolcsóbb kád is 30 ezer amerikai dollárba (!) kerül.