Egy kísérlet bemutatta, hogy milyen könnyen kerülhetnek hatalmas bajba gyerekeink

Joey Salads egy játszótéren, szüleik beleegyezésével tesztelte a gyerekeket, aminek eredménye megdöbbentő lett. A szülőket azzal kapcsolatban faggatta a férfi, beszélnek-e arról gyermekeikkel, hogy soha, semmilyen körülmények között ne álljanak szóba idegenekkel az utcán. A szülők kivétel nélkül határozott igennel válaszoltak, és azt is elmondták, hogy ezt a szabályt naponta hangsúlyozzák, és elismételtetik csemetéikkel, ezért engedélyezték, hogy a férfi próbára tegye őket. Biztosak voltak abban, hogy gyermekeik Joey közeledése után azonnal hozzájuk rohannak majd. Mindenkit meglepett, ami ezután következett:

A férfi egy tündéri fehér kiskutyával ment a teszthez kiválasztott gyerekekhez, akik boldogan simogatták meg a kutyust, és pár mondat után új kis kedvencükkel, és a vadidegen férfival kézen fogva indultak el a játszótérről.

Egy barátságos fiatalember, egy édes kiskutya, és a jól begyakorolt fontos szabály egy pillanat alatt felülíródik!

Tudatosítani kell gyermekeinkben, hogy nem csak „csúnya és gonosz” bácsik lehetnek veszélyesek, hanem sokszor éppen ellenkezőleg, a kedves, barátságos fellépés mögött húzódhat rossz szándék. Ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbbször ismételjük át ezt a szabályt gyermekeinkkel!