Isteni finom omlós hókifli, élesztő nélkül

A receptet a Facebookon találtam. Hát gyorsan megcsináltam. Hókifli, bár én nem a hagyományos kifli formát alkalmaztam. Nagyon egyszerű, gyors, finom omlós. Ha még nem olvasta valaki és érdekli:

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin, v. zsír (én zsírral csináltam),
  • 2,5 dl tejföl,
  • 2 mokkáskanál cukor,
  • csipet só.

Elkészítés

Összedolgozzuk, kicsit pihentetjük. Én kb 160 fokon sütöttem. Szilvalekvár és dió töltelékkel. Nem forgattam bele cukorba, hanem rászitáltam mert a nagyon cukrosat nem nagyon szeretik.

Ez a recept élesztő nélküli (aki úgy gondolja, icipici sütőport tehet bele). Ezt én is most próbáltam először, mert kíváncsi voltam rá, hogy mennyivel másabb az élesztővel készültnél. Nekem mind a két verzió finom. Mert szeretem!!! Szeretem, mert ilyenkor mindig az én drága anyukám hókiflije jut eszembe.

Neked is sikerülni fog, nem nehéz, majd meglátod. Mondjuk vigyázni kell a töltelékkel. Én kis kávéskanállal tettem a közepébe, szépen ráhajtottam és óvatosan a villa hegyével összenyomtam. Sok sikert!

Annyi lett, ami a képen látható. Fele lekváros, fele diós. Olyan 70- 80 körúl saccolom. Vékonyra nyújtottam és nem nagyon nagy szaggatóval csináltam. A képen nagyobbaknak tűnnek, de a valóságban kisebbek, kis finom formájúak lettek szerencsére. A kis unokám egyszerre 8 lekvárost bekapott 😃 Hozzá kell tenni, hogy szép kicsi kis sütik. Olyan egyfalatosak😃

PIhentetni kell vagy azonnal süthető?
Pihentetni kell. Én nem sokáig pihentettem, de finom omlós lett.

Meiznerné Szabó Erzsébet konyhájából!

Imréné: – Mindig zsírral készítem, otthonról hoztam ezt a receptet, több mint 50 éve ! Formára is pont ilyen,még drága jó anyukámtól tanultam ! A lényeg, hogy gyermekeimnek, unokáimnak nagyon nagy kedvence !

Györgyi: – Pont ezzel a formával és technikával készítem én is, de a tied sokkal szebb. Az én receptem 60 dkg liszt, 25 dkg zsír, kb. 2 dl tejföl, csipet só, pici cukor. Egyik alkalommal így készítettem. Tegnap viszont morzsoltam hozzá élesztőt. A dupla adaghoz fél csomag friss élesztőt.

Mária: – Én a lekvárosakat csináltam így, villával lenyomogatva a széleit, hogy ne folyjon ki sütés közben, s a mákosakat pedig kifliformára ( a máktöltelék stabilabb ) Így legalább azt is tudjuk, melyik milyen töltelékkel van. 🙂