Egy kislány félt az infúziótól, ezért megalkotta annak gyerekbarát változatát

A connecticuti Ella Casano kórházi tartózkodása alatt kitalálta, hogyan segíthetne azoknak a gyerekeknek, akik hozzá hasonlóan félnek az infúziótól – írja az index.hu.

A most 12 éves Ellánál 7 éves korában diagnosztizáltak immuntrombocitopéniát, ez egy olyan autoimmun betegség, melynek hatására a test megsemmisíti a vérlemezkéket. A betegségnek van rövid ideig tartó, és krónikus, hosszú ideig fennálló típusa is.

Ella az első alkalmakkor félt az orvosi műszerektől, a hosszú csövektől, ezért elkezdett azon gondolkodni, hogy hogyan tehetné barátságosabbá a környezetet. Így jött létre az első Medi Teddy, amit a fiatal lány egy szétvágott mackóból alkotott meg ragasztópisztoly segítségével.

A rendkívül pozitív visszajelzések alapján úgy határoztak, hogy szabadalmaztatják a kislány találmányát, és elkezdik a gyártás megszervezését. Nemrég indítottak egy kampányt a Gofundme oldalán, a cél 500 maci legyártása a kórházi kezelésre szoruló gyerekeknek.

A közösségi finanszírozásra alapuló kampány akkora siker lett, hogy az eredeti, 5000 dolláros célösszegnek már több, mint a négyszerese gyűlt össze.