Egy lelkipásztor figyelmeztette a családokat, hogy látogassák gyakrabban idősotthonban lakó rokonaikat

A felhívás azután született meg, hogy körbejárt egy fotó az interneten, melyen egy 80 éves idős asszony látható méltatlan helyzetben, arccal egy párnának dőlve. A kép felháborodást, és vizsgálatokat eredményezett. A képet készítő nő arra buzdít mindenkit, akinek rokona, rokonai idősotthonban élnek, hogy látogassák őket gyakrabban, és ellenőrizzék körülményeiket.

A képen Esther Brown látható, akinek fia, James lelkipásztorával együtt érkezett a Nobles Pond Altercare nevű intézménybe. Amikor meglátták, hogy valaki félig az asztalon fekszik, James felkiáltott: „ő az anyám!”

Ezután Julia Wiggins, James lelkipásztora dokumentálta a látványt, miközben a férfi segítségért sietett. Később azt mondta, 5-10 percig kellett kopognia és kiabálnia, mire végre felbukkant egy dolgozó. A történtek hatására a férfi panaszt nyújtott be az illetékes hatóságnál.

A lelkipásztor így mesélt az előzményekről:

– „Jamest hazavittem, hogy átöltözhessen, és mikor visszaértünk, azt mondták nekünk, hogy az idős hölgyet átköltöztették egy másik szobába, ami az épület túloldalán található. Mikor odaértünk, először nem találtunk senkit, aztán a sarokban észrevettem valamit. Közelebb lépve azt láttuk, hogy Esther Brown, James anyja arccal lefelé fekszik egy párnán, nehezen lélegzik, a párnát pedig átitatta a nyál. A fia kétségbeesetten kiabálta, hogy ő az édesanyja, mire Esther gyermeke hangját hallva megpróbálta felemelni a fejét. Emberek, soha ne hagyjátok, hogy olyanok gondoskodjanak idős rokonaitokról, akik nem emberként, csak csekként tekintenek rájuk! Kérlek titeket, figyeljetek oda jobban, vagy válasszatok otthoni ápolókat!”

A lelkipásztor megkapta a nyilvánosság támogatását, az állami vizsgálat pedig jelenleg is tart. A közösségi médiában a legtöbben megdöbbenésüknek adtak hangot, de vannak, akik szerint a kép csalóka.

Néhány egészségügyi dolgozó, többek között ápolók ugyanis kifejtették, hogy a nővérállomás közelében a gondozottat saját biztonsága érdekében átmenetileg elhelyezhetik a képen látott módon, így szerintük a megosztott fényképek önmagukban nem szolgálnak bizonyítékként arra, hogy mulasztás, vagy szabálysértés történt. Bárkinek is van igaza, a család érthető módon ragaszkodott a történtek teljes kivizsgálásához.