Egy módszer amivel akár szilveszterig is frissen tarthatod a paradicsomot!

Egy zseniális módszert mutatunk, nincs szükség sóra, ecetre, vagy tartósítószerre, de még csak savanyítani sem fogjuk! Ha így teszed el a paradicsomot, még télen is olyan ízletes lesz, mint nyáron! Olyan friss marad, mintha most szedtük volna a kertből, senki sem fogja érteni, hol vásároltál ilyen ízletes kerti paradicsomokat télen.

Válasszunk szép érett paradicsomokat. Érdemesebb kisebb darabokat választani és figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek.

Hogyan tedd el a paradicsomot télire tartósítószer nélkül?

Hozzávalók egy 3 literes befőttesüveghez:

  • paradicsom
  • 6 evőkanál őrölt mustármag

A paradicsomokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. A mustármag őrleményből egy kanál segítségével szórjunk egy keveset az üveg aljába. Tegyünk rá egy réteg paradicsomot, vigyázva rendezzük el őket, hogy ne törjenek, majd szórjuk meg újra mustármag őrleménnyel. Ismételjük ezt a folyamatot, amíg meg nem telik az üveg. A tetejére szórjunk egy réteg mustármag őrleményt, majd tegyük rá az üveg tetejét. Kicsit rázzuk meg az üveget, hogy mindenhova jusson a mustármagból. Tegyük az üveget egy száraz hűvös helyre.

Ilyen könnyen tartósíthatjuk a paradicsomot, így akár szilveszterkor is friss és vitamindús zöldséget fogyaszthatunk. Érdemes kipróbálni, ha egyszer megkóstolod, te is több adaggal teszel el majd télire!