Egy nő, aki rákban szenvedett, a kórházban ment férjhez – 18 órával később amint a férje a szemébe nézett, érezte, hogy lába elhagyja a földet…

Minden esküvő esetében fontos szerepet kell, hogy kapjon a szerelem, az öröm és a boldogság, esetleg az örömkönnyek is.

Millió hasonló esküvőt ünnepelnek szerte a világban minden nap. Sajnos, a házasság Dávid és Heather Mosher esetében nem volt az a szokásos ceremónia.

David és Heather 2015-ben találkoztak, és első látásra egymásba szerettek. Egy tánciskolában találkoztak, és rögtön rájöttek, hogy egymásban megtalálták az igazit.

2016. december 23-án David térdre ereszkedett és megkérte Heather kezét. Mindez meglehetősen romantikus körülmények között zajlott, ugyanis a leendő férj az utcai lámpák fénye alatt, lovas kocsikázásuk idején tette fel a nagy kérdést párjának.

Heather persze igennel válaszolt, de sajnos az örömük hamar szertefoszlott. Aznap ugyanis Heather orvosi vizsgálaton volt, és ott azt állapították meg, hogy daganat van a mellében. Hogy jó-, illetve rosszindulatú, nem tudták eldönteni.

Mindössze öt nappal később tudatták velük a szörnyű hírt: a nő mellében agresszív emlőrákot diagnosztizáltak, még rosszabb volt, hogy az orvosok előrejelzései szerint nagyon kevés okuk volt bizakodásra.

Kezdetben a pár 2017. december 30-ára tervezte az esküvőt, de a gyorsan súlyosbodó betegség miatt úgy döntöttek, hogy előrehozzák az esküvő dátumát.

Súlyosbította a helyzetet, hogy Heather esetében a rák egy súlyos, áttétes fajtája volt jelen, így a helyzet kilátástalannak tűnt.

Azonban december 22-én, majdnem egy évvel eljegyzésük után megtartották az esküvőt, melynek helyszínéül természetesen csak a kórház jöhetett számításba, Heather a menyasszonyi ruhájában feküdt a kórházi ágyon, körülvéve a családdal és a barátokkal.

„Semmi sem akadályozta meg abban, hogy képes legyen hozzámenni ahhoz, akit igazán szeretett” – mondta a koszorúslány és egyben fotós, Christina Karas.

Heather ekkorra már olyan gyenge volt, hogy családja félt ráadni az esküvői ruhát, eleinte azt fontolgatták, hogy csak ráterítik, mintegy takarót.

Végül is sikerült felöltöztetni a menyasszonyt, és megjelenni a kórház templomában a ceremónia kezdetére.

Mindazonáltal minden szó, minden lélegzetvétel, minden mozdulat Heather-nek óriási erőfeszítésekbe került. Mindent megtett, hogy kimondhassa a boldogító igent…

Ezek a szavak voltak az utolsók, amit Heather kimondott.

„A szívem meghasad a fájdalomtól!” – mondta Christina.
„Heather tudta, hogy meg fog halni, de ennek ellenére boldog volt. Felemelte a kezét, és úgy tett, mintha táncolna. Szerette volna, ha mindenkinek ünnepnapként vonul emlékezetébe ez a nap.”

„Mindenki sírt.” – emlékszik vissza Christina. „Tudjuk, hogy ezek voltak az utolsó pillanatok, amiket vele tölthettünk, és megpróbáltunk nem elszalasztani egyetlen pillanatot sem!”

David mindig is úgy érezte, hogy élete nagy szerelme Heather, így ez a nap neki különösen nehéz volt.

„Olyan gyönyörű volt és biztonságban érezte magát velünk” – emlékszik vissza David.

– Láttam a gyötrelmeit. Láttam a szenvedéseit, de az esküvő napjáig kitartott. Elképesztő, hogy mennyi energiát tud mozgósítani a szerelem.

Heather utolsó pillanatai

18 órával azután, hogy Heather kimondta a boldogító igent, egy utolsó lélegzetvétel után itthagyta ezt a világot. Mindössze 31 éves volt.

December 30-án, David és Heather esküvőjének eredetileg tervezett időpontjában másért zúgtak a harangok. Heather temetésére a kongragacionalista egyház plantsvill-i temetőjében került sor. Ebben a templomban szeretett volna a pár házasságot kötni, mielőtt megtudták, hogy a nő rákos.

„Hihetetlenül megható és szívbemarkoló volt” – mondta Christina. „Egy csodás ember hagyta itt ezt a világot.”

Heather halála után Christina az esküvői fotókat feltette az internetre. Ezek a képek mostanra a világ minden tájára eljutottak.

Nyilvánvaló, hogy Heather története nagyon tragikus, de egyben reményt is ad az embereknek.

Arra világít nagyszerűen rá, hogy a szeretet, a szerelem érzése lehet ilyen erős, még a legrosszabb helyzetben is. Amikor már semmi más nem segít, a szeretet erőt ad az álmod megvalósításához.

Téged is megérintett-e David és Heather igaz szerelmének története? Ha igen, oszd meg a lehető legtöbb emberrel, így fejezve ki tiszteletedet az ilyen emberek iránt.