Elindult az idei első Adria expressz Budapestről

A múlt hét végén indult el a szezon első SEA‹YOU Adria expresszvonata a Keleti pályaudvarról.

Ezzel a járattal és a június 21-től naponta közlekedő Istria vonattal jutányos áron lehet eljutni a tengerhez. Az utasok ráadásul négy tengerparti üdülőhelyre is átszállás nélkül érkezhetnek meg.

Csak egy alvás vonattal az Adria

Az Adriára Budapestről minden nap induló SEA‹YOU vonatok ülő, fekvőhelyes és hálókocsikkal is rendelkeznek, a szolgáltatást a piacon egyedülállónak tartja a MÁV-START, hiszen egyszerre kínálnak vele utazást és szállást is.

A MÁV-START tájékoztatása szerint az Adria expresszvonat szeptember 6-ig minden nap 18:55-kor indul a budapesti Keleti pályaudvarról Splitbe. Az utasok Zadar és Šibenik felé is átszállhatnak. Idén új, kedvezményes, START Split névre hallgató menetjegyek is vásárolhatók, korlátozott számban. Ezen jegyek árai a Magyarországon megtett szakasz hosszától függnek. Az Adria expresszen kerékpár is szállítható.

A június 21-től augusztus 30-ig szintén naponta közlekedő SEA‹YOU Istria expressz segítségével a szlovén tengerpart legjelentősebb városa, Koper, Magyarország történelmi kikötője, Fiume (Rijeka), valamit a Kvarner-öböl kedvelt üdülőhelye, Opatija is átszállás nélkül elérhető a Déli pályaudvarról.

Biciklik itt is szállíthatók, átszállással pedig könnyen elérhető Trieszt és Pula is. Az éjszakai vonatokon hat és nyolcszemélyes ülőhelyes fülkék, illetve több különböző fekhely közül választhatnak az utazók. Családoknak és baráti társaságoknak 4-6 ágyas, pároknak kétszemélyes, saját mosdóval ellátott hálófülkés elhelyezést kínál a MÁV-START.

Az úti célokról, menetrendekről és az árakról részletes információt honlapunkon olvashat: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/nemzetkozi-utazas/tengerparti-utazastervezo-iden-sea-you