Ezért kell a mosógépbe néhány gyapjúgombolyagot tenni a ruhák mellé, egy tapasztalt háziasszony tudja!

A mosógéppel történő mosás annyira egyszerű, hogy egy gyerek is el tudja végezni, de minden háziasszonynak meg van a saját kis trükkje a mosáshoz.

A tapasztalt háziasszonyok tesznek a mosógépbe a kimosandó ruhák közé néhány gyapjúgombolyagot és ezzel sok problémát megoldanak.

1. Ha gyapjúgombolyagot használunk mosás közben, akkor nem kell öblítőt használnunk, mert a gombolyag puhítja és illatosítja a ruhát.

2. A gyapjúgombolyagoknak antisztatikus hatásuk is van, ezért is nagyon hasznosak.

Gyapjúgombolyagot vásárolhatunk vagy készíthetünk mi magunk is. Bontsunk el egy gyapjúpulóvert, amelyet már nem használunk.

3. Ahhoz, hogy gombolyagot készítsünk, a gyapjúszálat 20-szor át kell tekernünk a négy ujjunkon, úgy ahogy a fotón is látható. Vegyük le a gombolyagot az ujjainkról és folytassuk a feltekerést másik irányba, ugyanúgy 20-szor. Mindig változtassuk az irányt miközben a gyapjúszálból gombolyagot készítünk.

4. Megnézhetitek lépésről lépésre, hogyan készíthettek egy gombolyagot mosáshoz.


5.

6.


7. A következő lépés – tegyük az elkészített gombolyagokat egy harisnyába. Egy mosáshoz 3 – 4 gombolyagot kell használnunk, tegyük őket egy harisnyába és minden gombolyag alatt rögzítsük a harisnyát cérnával úgy, hogy egyik gombolyag a másik után legyen elhelyezve.

8. Így néz ki a gombolyagból készített girland ahogy a fotón látható.


9. Ahhoz, hogy a ruhák jóillatúak legyenek mosás után, csepegtessünk mindegyik gombolyagra egy kis illóolajat és majd csak ezután rögzítsük őket a harisnyába. Az eredmény mosás után sokkal jobb lesz mint amikor öblítőt használunk.