Ezúttal nem sikerült: Pápai Joci nem lesz ott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében

Így szólt Pápai Joci dala az elődöntőben

Tegnap este rendezték meg az idei dalfesztivál első elődöntőjét, melyben hetedikként lépett színpadra Pápai Joci.

Az énekes másodszor képviselte hazánkat a dalversenyen, 2017-ben Origo című slágerével bejutott a döntőbe, ahol az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg. Idén Az én apám című, Molnár Ferenc Caramellel közösen írt dallal nyerte meg a hazai válogatót, vagyis A Dal című műsort, azonban sajnos Tel-Avivban nem sikerült kivívni a döntőbe kerülést.

17 nemzet versenyzői léptek fel a tegnapi első elődöntőben, Jocin kívül bemutatkozott többek között Ciprus, Lengyelország, Észtország, és Izland versenydala is.

A műsor a tavalyi győztes, Netta fellépésével indult, aki a Toy című dalával nyerte meg a 2018-as, Lisszabonban rendezett versenyt. A keddi elődöntőből végül Fehéroroszország, Görögország, Ciprus, Szerbia, Észtország, Ausztrália, Csehország, San Marino, Szlovénia és Izland jutott tovább.

A döntőben hat ország részvétele automatikusan biztosított: Franciaország, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Spanyolország, valamint az idei rendező Izrael páholyból figyelheti a második, egyben utolsó elődöntőt, melyet holnap rendeznek 18 ország részvételével. Mindkét elődöntőből tíz-tíz előadó kvalifikálja magát a szombati (május 18) fináléba, amit Magyarországon a Duna TV közvetít majd 21 órától.