Fehér cipő – hogyan tartsd tisztán és újszerű megjelenésben?

fehér cipő

A fehér cipő sokak kedvence. Légies megjelenésével és szinte villogó színével remekül kombinálhatóak az urban stílushoz, de még egy ruhához is. Ezért fontos tudnunk, mivel tisztíthatjuk megfelelően ezeket a cipőket, hogy mindig csodaszép fehérek maradjanak. Mire érdemes tehát figyelnünk?

Először is: mindig minőségi fehér cipőt vegyünk

Amennyiben még nem vásároltuk meg álmaink fehér cipőjét, nagyon fontos tudnunk, hogy ha hosszan tartó fehérséget szeretnénk látni a cipőn, akkor mindig minőségi modellt kell választanunk. Ez azért fontos, mert az olcsóbb márkájú cipők anyaga könnyen besárgulhat az idő előrehaladtával, vagyis nem a koszosság okozza majd a szín romlását, hanem maga az anyaga. Viszont a minőségi cipőkkel, főleg ha az fehér bőrből van, nem fogunk így járni. Például a Tommy Hilfiger cipő modellek, vagy egy minőségi Champion évek múlva is tökéletesen fehérek maradnak. Az ilyen minőségibb darabok tisztása is könnyedebb, hiszen nem kell tartani az anyag gyors kopásától.

Milyen anyagokra és eszközökre lesz szükségünk a tisztításhoz?

Alapvetően egy enyhén nedves rongy elég a fehér cipők tisztításához, azonban nem mindig ennyire egyszerű a helyzet. A fehér lábbelik tisztán tartása attól függ, hogy milyen anyagú a cipőnk. Vászoncipő esetén kapni direkt vászon sportcipőkre való tisztítószert. Ezt a legtöbb, ismert márkákat kínáló üzletben beszerezhetjük, például az Answear webáruházában is. Ugyanakkor külön fehér bőrhöz is kaphatóak ápoló és tisztítószerek, ezeket érdemes alkalmazni. Mosógépbe semmiképp ne rakjuk a cipőnket, és ne is áztassuk el, mert ezzel súlyos minőségi romlást idézhetünk elő! Ez rendkívül fontos, ezért kezdetben a fent felsorolt eszközökkel próbáljuk karban tartani és megőrizni a cipőnk fehérségét.

Házi módszerek a cipőnk tisztítására

Amennyiben az üzletekben kínált tisztítószerekkel nem vagyunk elégedettek, akkor esetleg házilag is bevethetünk pár kíméletes szert arra, hogy a lábbelink mindig ragyogó fehér maradjon. A szódabikarbóna hatékony fehérítő. Ezzel át tudjuk törölni a vászoncipőnket, illetve a cipők fehér gumi részét. Utóbbit fogkrémes kefével is átdörzsölhetjük, illetve a makacsabb elszíneződéseknél végszükség esetén bevethetjük a fehérítőt. Persze, ezzel csak finoman bánjunk, hiszen könnyen roncsolhatja az anyagot, és bőrre egyáltalán ne használjuk. Viszont mielőtt bármit is bevetnénk ezen szerekből, jobb és biztonságosabb kipróbálni a piaci forgalomban használt szereket.

Végezetül: miért érdemes fehér cipőt választani a kényessége ellenére?

Annak ellenére, hogy a fehér cipő viszonylag könnyen koszolódhat, nagyon is praktikus választás lehet sok esetben. Jól kombinálható egy fehér lábbeli a hétköznapi stílushoz, női változata jól áll a maxiruhákhoz is, illetve tökéletes business suit alakítható ki vele az urak esetében például ing és zakó társaságában. Ennek kapcsán pedig érdemes a Tommy Hilfiger lazán sportos, mégis elegáns ingei közül választani, mivel a fehér lábbelik kifejezetten jól mennek a márka modelljeihez. Az ilyen Tommy Hilfiger ingek az answear.hu kínálatában igen nagy választékban találhatóak meg. Ezen kívül a fehér cipő jól mutat a sportosabb stílushoz is természetesen, ahol például a farmer rövidnadrágot és a pólót tudja a fehér légies megjelenésével kiegyensúlyozni. Utóbbi esetben a fehér sneaker jó választás lehet, amihez így bármilyen színű pólót választhatunk.