Gyerekzsúr kisokos – szervezzünk felejthetetlen bulit!

gyerekzsúr

Egy eseménydús gyerekzsúr minden gyermek álma – a szülők azonban valószínűleg nem osztják ezen a lelkesedésüket. Legyen szülinapi buli, húsvéti zsúr, karácsonyi vagy mikulásbuli, alapos megfontolást igényel megszervezni az eseményt egy kisebb-nagyobb gyereksereg számára. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb és legnépszerűbb gyerekzsúrral kapcsolatos tippeket, hogy a tanácstalanabb szülők is igazán emlékezetes bulit varázsolhassanak szeretett gyermeküknek.

Az alapvető szükségletek: party kellékek 

Mielőtt elkezdenénk leszervezni a bohócot vagy a toronyórát lánccal, előtte érdemes készíteni egy buli-listát, hogy biztosan semmi ne maradjon ki. Körülbelül 1 hónappal a gyerekzsúr előtt már ki lehet tűzni a rendezvény pontos időpontját és helyszínét. Ekkor állítsuk össze a vendéglistát is – ha pedig nem akarunk hatalmas hisztit, kérdezzük meg a meghívottak személyéről a gyereket. Ebben az időszakban esedékes az olyan party kellékek megrendelése, mint mondjuk számos vagy betűs fólia lufik, jelmezek, gyertyák, meghívók, anyósnyelv vagy a dekoráció. 

Ha esetleg későn kezdünk neki mégis a szervezésnek, akkor sem kell nagyon kétségbe esni. Vannak ugyanis olyan gyerek kellékeket árusító webáruházak, amelyek az ilyen eshetőségekre is felkészültek – a NETBolt Webshop például minden termékék raktáron tartja, és 1 munkanapon belül már útjára is indítja a megrendeléseket. Így, ha esetleg kimaradna valamilyen fontos felszerelés vagy kiegészítő a buli előtti 1-2 nappal, akkor sincs semmi veszve. 

Az elemózsia és itóka kérdése

A lista akkor is remek megoldásnak bizonyul, amikor az ételeket és italokat indulunk beszerezni. Így már a vásárlás előtt át kell gondolnunk, hogy mit fognak enni a kicsik -a hangsúly az egészséges harapnivalókon legyen. A szalámis-zöldséges szendvicsek mindig menők szoktak lenni, azonban a sok csokitól és chipstől – valamint a cukros italoktól – óvakodjunk! Az ilyesfajta rágcsálnivalókat igyekezzünk pár gerezd almával, dinnyével, esetleg 1-2 szelet naranccsal pótolni. Az italok tekintetében is inkább az egészségesebb rostos italok vagy a házi készítésű turmixok felé vegyük az irányt. 

A buli lelke: a programok

A teljesség igénye nélkül jöjjön néhány olyan programajánló, amelyek még a tematika nélküli bulikon is osztatlan sikert szoktak aratni a gyerekzsúron: 

  • Tombola: örök kedvencnek számít a gyerekek körében. A jegyeket már az érkezéskor ki lehet osztani, azonban ügyességi feladatokhoz is köthetjük a cetlik kiosztását. Arra azért vigyázzunk, hogy egyetlen gyerek se maradjon ki a tombolahúzásból – ellenkező esetben igen sok könnyet száríthatunk majd fel a partyn. 
  • Pinata: hazánkban is egyre népszerűbbnek számítanak a különböző gyerekfigurákat mintázó pinaták. Egy szabadon választott papírmasé alakot megtöltünk egy csomó finomsággal, az ünnepeltnek pedig egy bottal ütögetve, bekötött szemmel meg kell kaparintania azokat. 
  • Arcfestés: az arcfestés, mint program egy gyerekzsúron örök klasszikus. Az igazi kalózokká, állatokká, szuperhősökké vagy hercegnőkké maszkírozott ifjúság garantáltan örömét fogja lelni a mókában.
  • Kézműves foglalkozások: bármelyik gyerekbuliba beilleszthetők, és nagyon kellemes kikapcsolódást kínálnak minden gyerek számára. Akár papírból készült díszek hajtogatásáról, gyurmázásról, gyöngyfűzésről vagy egyéb kreatív foglalkozásról van szó, a gyerekek úgy fejlesztik magukat, hogy közben remekül szórakoznak. Az elkészült remekműveket aztán mindenki haza is viheti, amelyek aztán majd nagy büszkeséggel fogják eltölteni az adott gyermeket. 

Végezetül még egy utolsó jótanács: ne hagyjuk az utolsó pillanatra a gyerekzsúr szervezését! Minél tovább halogatjuk ugyanis az előkészületeket, annál valószínűbb, hogy a jeles nap közeledtével egyre több kompromisszumot kell majd kötni. Ennek pedig legtöbbször a gyerekek isszák meg a levét. Ha azonban időben nekilátunk megszervezni a bulit, biztosan fergeteges mulatságot sikerül majd összehozni.