Gyűjtött néhány virágot és összekevert egy kis agyagot, többet keres ezzel egy héten, mint a férje egész hónapban!

Egy különlegesen gyönyörű ékszer készítési módszert mutat ma be a szerkesztőségünk. Hidd el nekem, egy ilyen gyönyörűséget sokkal könnyebb elkészíteni, mint azt elsőre gondolnád.

Az első feladat, hogy gyűjts néhány virágot és ha nincs otthon minden amire szükséged lesz, akkor látogass el egy hobbiboltba, ahol beszerezheted a szükséges eszközöket.

Agyag ékszerek

  • levegőn száradó agyag (Keraplast)
  • friss, vagy szárított virágok
  • sodrófa
  • vágóeszköz
  • dörzspapír
  • akril festék
  • lakkréteg (hobbiboltban megvásárolható)
  • ékszerekhez szükséges akasztók (hobbiboltokban kapható)

Hogyan kezdjünk hozzá

Az agyagot tegyük sütőpapírra és sodrófa segítségével nyújtsuk 3 – 6 mm vastagságúra. A tetején rendezzük el a kiválasztott virágokat. A friss virágok domborműve sokkal élénkebb, mint a szárított virágoké. A sodrófával haladjunk át újra az agyagon, hogy a növények lenyomata jól látható legyen.

Vegyük le a növényeket az agyagról. Legyünk óvatosak, mert a növények nagyon tapadhatnak az agyaghoz. Egy ecsettel meg is tisztíthatjuk az agyagot, hogy ne maradjanak rajta virágmaradványok. Hagyjuk száradni, ez legfeljebb egy napot vesz igénybe.

Egy újabb agyagdarabot nyújtsuk ki sütőpapíron 3 – 6 mm vastagra és simítsuk rá az előző, megszáradt agyaglapra. Kicsit nyújtsuk, nyomkodjuk meg a sodrófával, egy csodás virágos domborművet kapunk.

Hagyjuk megszáradni, ez legfeljebb egy napot vesz igénybe. Ebből az anyagból már készülhetnek az ékszerek.

A domborművet fessük tetszőleges színűre. Mikor megszáradt, egy éles eszközzel vágjuk ki tetszés szerinti formára, attól függően, hogy mi lesz belőle. A széleit csiszoljuk át dörzspapírral.

Vonjuk be lakkréteggel, hogy tartós, fényes és gyönyörű legyen.

Készítsünk egy lyukat az elkészült tárgyra és tegyük bele az ékszerkarikát, hogy fülbevaló, vagy medál lehessen belőle.

A gyönyörű ékszerek elkészítése nem egy gyors feladat, de megéri kipróbálni. Ha egyszerre több ékszert készítünk, akkor időt takaríthatunk meg. A kreatív emberek a saját készítésű ékszerekkel akár pénzt is kereshetnek, de saját használatra, vagy ajándéknak is csodásak.