Hihetetlen: Egy ikerpár mindkét tagjának gyerektartást kell fizetnie, mert nem lehet megállapítani, ki a kislány apja!

A nem mindennapi történet Brazília Cachoeira Alta nevű városában történt, ahol egy bíró két ikertestvért gyerektartás megfizetésére ítélt. A kislány anyja állítja, egyikük a gyermek apja, viszont azt nem tudja megmondani, melyikük.

A két testvér hosszú ideje használja ki, hogy gyakorlatilag tökéletesen hasonlítanak egymásra. Főként a csajozásnál jött jól ez az adottság. A 25 éves anyuka állítása szerint egy alkalommal volt együtt a két testvér egyikével, annak az éjszakának a gyümölcse a kislány. A testvérpár mindkét tagja következetesen tagadja, hogy ő lenne a gyermek apja, a bíró szerint nem véletlenül, ugyanis abban bíztak, hogy a bíróság nem tudja megállapítani, melyiküké a gyermek.

A terv eleinte működött: két évvel ezelőtt mindkét férfin DNS tesztet végeztek, és mindkettejük esetében azt állapították meg, hogy 99.9 százalék, hogy ő a gyermek apja, köszönhetően annak, hogy a DNS-ük is megegyezik.

A bíró azonban váratlant húzott: Azt mondta, ez esetben mindkét férfinek gyerektartást kell fizetnie, hogy segítsék a gyermek iskoláztatását és ruháztatását. „Az egyik férfi el akarja rejteni az apaságát, és ki akar bújni kötelezettségei alól. Ezt nem tolerálhatja a bíróság” – mondta a bíró.

A kislány anyja azonban nem elégedett a döntéssel, szerinte a testvérek jól tudják, melyikük az apa, a gyereknek pedig joga van tudni, hogy ki az apja. Ennek érdekében minden bizonnyal fellebbezni fog – írja a theguardian.com.