Hogyan öntözd helyesen az orchideát, hogy kivirágozzon?

A kivirágzott, szépen fejlett orchidea nem igényel különösebb törődést az első éveben. Fontos, hogy abban a cserépbe hagyjuk, amiben megvásároltuk, hogy a gyökerei megerősödjenek. Csak egy napfényes ablakra és vízre van szüksége. Az viszont nem mindegy, hogyan öntözzük.

Mennyi vízre van szüksége az orchideának?

Ez a növény nem viseli jól, ha egész nap vizes környezetben van. Csak egy rövid időre van szüksége, amíg a gyökerei felszívják a megfelelő mennyiségű vizet. Hűvös időben, hetente egyszer kell öntözni, nagy melegben hetente kétszer kell meglocsolni.

Hogyan locsoljuk?

Az orchideát nem lehet úgy öntözni, mint a többi növényt. Ne öntsük a tövéhez a vizet. Inkább töltsünk meg egy nagyobb edényt vízzel és állítsuk bele az orchidea cserepét, hagyjuk benne 10 percig, majd tegyük egy rácsra, hogy a fölösleges víz kicsöpöghessen. Soha ne használjunk hideg vizet, az orchidea a 10 foknál melegebb vizet szereti.

Permetezz rá vizet

A meleg napokon, sőt akár télen is, ha nagyon befűtöttünk, töltsünk egy pumpás palackba egy kis langyos vizet és permetezzük le a leveleit és a virágait is. Az orchidea szereti a langyos esőt, ezért ez nagyon jót tesz neki.