Honnan tudhatod, ha hamis emberekkel vagy körülvéve? Nem lesz nehéz észrevenni!

Minden személy több emberrel van körülvéve, ezért nagyon fontos tudni azt, hogy ki akar jót nekünk és ki nem. Sajnos többször előfordul, hogy sokan közülük nem olyan őszinték mint ahogy mutatják és bizony fájdalmas tud lenni amikor kiderül egy közeli barátról, kollégáról vagy épen családtagról, hogy hamis velünk szemben.

Most szeretnénk megismertetni veletek, hogyan ismeritek fel a hamis embereket

1. Próbál úgy viselkedni, hogy kedveld őt

A hamis emberek próbálnak úgy viselkedni, hogy a körülöttük lévő emberek kedveljék őket. Ez az egyik legnyilvánvalóbb jele annak, hogy hamis emberrel van dolgunk. Ő sokat dolgozik azon, hogy a legjobb barátnak tűnjön.

2. Kiköveteli magának azt, hogy figyeljenek rá

A hamis barát mindig a figyelem középpontjában akar lenni és ezt ki is harcolja magának.
Ha van olyan ember körülötted, aki nem bírja elviselni, ha a másik emberre jobban figyelnek akkor ez egy jele lehet a hamis barátságnak. Sokszor fontosabb tartja magát, mint amennyire az.

3. Szereti játszani a fontos embert

Nem csak a figyelem középpontjában akarnak lenni az ilyen hamis barátok, hanem fontos embernek is akarnak tűnni. Bárki eljátszhat egy ilyen szerepet egyszer, de az a személy aki állandóan így viselkedik biztosan hamis barát. De! Ne tévesszük össze, ha a barátod jó egy bizonyos dologban és szeret erről beszélni. Egy hamis barát viszont csak hirdeti ezt, pont úgy mintha ő lenne a legdrágább és legértékesebb termék.

4. Szeretnek pletykálni

A pletyka valahol normális és természetes dolog, néha mindenki megengedi magának. A hamis barát viszont állandóan másról beszél, így próbálja elterelni a negatív oldalait. Ha ismersz olyan személyt aki többet pletykál mint más, akkor mondj neki olyan dolgot ami megállíthatja őt ebben és figyeld meg a reakcióját.

5. Szeret kritizálni másokat

Egy hamis barát nagyon kritikus a körülötte lévő emberekkel, és semmiképpen sem dicsér másokat, mert mindig ő kell legyen a legjobb. Ha ez a személy dicsér egy másik embert akkor biztosan rejtett érdekei vannak a másik emberrel szemben.