Hosszú ideje külföldön élünk, de hazautaztunk meglátogatni az édesanyámat, még soha nem voltam olyan dühös…

Egy hölgy már hosszú évek óta külföldön él, de végre hazajött látogatóba az édesanyjához. Úgy gondolta, hogy meghívja a családtagokat egy kis kiruccanásra és grillezésre egy közeli tisztásra. Nagyon szerette ezt a csodaszép helyet, mert szinte az egész gyerekkorát ezen a kis tisztáson töltötte.

Ahogy a családdal odaértek, a nő nagyon elkeseredett attól amit látott, mindenütt gaz és szemét volt, alig találtak egy sütkérezésre megfelelő helyet. Nagy nehezen találtak egy olyan részt, ahol kevesebb szemét volt, azt eltakarították és nekiláttak a grillezésnek. A tisztáson volt egy kis tó is, de annyira piszkos és elhanyagolt volt, hogy a nő még a lábát sem merte beledugni.

Már a sütögetés elején szólt a családtagoknak, hogy ne szemeteljenek, tegyenek minden szemetet egy külön zacskóba. A szemetes terület láttán a hölgy teljesen felháborodott az emberek viselkedésén, hogy ennyi szemetet hagynak egy ilyen gyönyörű helyen, ráadásul a szemetesvödör is alig 100 méterre van onnan.

Amikor kezdtek összepakolni a grillezés után, észrevette, hogy sehol nincs a zacskó, amibe a szemetet gyűjtötték, majd megkérdezte a többiektől, hogy ki vette el. Az egyik nagybátyja mosolyogva mondta, hogy ő és már el is dobta. A hölgy megkérdezte, hogy hova, mire a nagybácsi rámutatott a tisztáson lévő szemét kupacra – hát oda!

A hölgy annyira felháborodott ezen, hogy alig tudta türtőztetni magát, nehogy valami csúnyát mondjon.
Akkor megértette, az emberek ezt érdemlik, mert ilyen a mentalitásuk, ők nem tisztelik saját magukat és a környezetüket, de másoktól elvárják azt. Ha mi nem tiszteljük a környezetünket és nem vigyázunk rá, akkor más sem fog. Nekünk kellene példát mutatni a gyermekeinknek és megtanítani nekik, hogy becsüljék a természetet és a tisztaságot.