Jön a tavasz, unja már a telet a medve! – Gyere tavasz, már nagyon várunk!

Mindenki higgadjon le, jön a tavasz! Február 2-a fontos nap volt, mert a néphagyomány szerint ekkor dől el, hogy hosszú lesz a tél, vagy nemsokára jön a tavasz.

A hagyomány szerint, ha a medve felébred téli álmából, kibújik a barlangjából és ekkor szép idő van, meglátja az árnyékát, ettől megrémül és vissza is bújik a barlangjába. Ekkor arra számíthatunk, hogy hosszú lesz még a tél. Ha azonban borús az idő, a medve nem látja meg az árnyékát, akkor kint marad, ez pedig azt jelenti, hogy hamarosan beköszönt a tavasz!

Február 2-án több medve is jósolt és úgy tűnik, jön a tavasz, mivel nem látták meg az árnyékukat!

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

A Fővárosi Állatkert mackóját, a 11 éves Balut sokan várták tegnap a kifutója előtt. A mackó délelőtt 10 órakor kisétált a kuckójából és nem látta meg az árnyékát, így hát mindenki nagy örömére úgy tűnik, hogy jön a tavasz!

A miskolci vadaspark mackója is megerősítette Balu jóslatát, mivel őt sem zavarta a borús idő, nem látta meg az árnyékát, így a jelek szerint, már nem tart túl soká a tél.

Nem igazán láthatta meg az árnyékát a medve, így nem ment vissza a barlangjába. A tavasz így hamarosan érkezik, mert őt becsapni nem lehet. Bízzunk a hagyományban, a népi megfigyelésben. :)

Közzétette: Minden, ami Miskolc – 2019. február 2., szombat

Vélhetőleg lesz még hó, de közel az idő, amikor elborítják az erdőket a gyönyörű hóvirágok. Nemsokára jobb idő lesz, még egy kis kitartás és hamarosan napsütéses reggelekben gyönyörködhetünk.