Kanadában egy egyedülálló ötlettel éltek: egybevonták az öregek otthonát az árvaházzal!

Kanadában egy ragyogó ötletet hajtottak végre. Kitalálták, hogy egybevonják az „öregek otthonát” az „árvaházakkal”. Az eredmény meghaladta az várakozásokat. Az idősebb emberek szerető unokákra találtak, és az árvák először érezték, milyen a szülői szeretet és gondozás.

Az orvosok kijelentették, hogy az idősek minden alapvető fizikai funkciója javult szinte égtek a vágytól, és nagyobb hajlandóságot mutattak az élet iránt, írja a Te Seattle Times.

Az árvaházi gyermekeknek megjelenése előtt ugyanis ezek az idős emberek többnyire a fásult, életunt „múmiák” voltak. A gyerekek hamar felszabadulttá váltak és megszabadultak mindennemű félelemtől, bizonytalanságtól, szomorúságtól, és a szokásos, izgő-mozgó gyermeki magatartást lehetett náluk megfigyelni.

Néhányan családra találtak, amijük korábban soha nem volt, mások újra érezhették az otthon melegét unokákkal körülvéve. Nagyszerű megoldás ez azoknak az okos embereknek, akik megértik, mire van szükségük az öregotthonok lakóinak és az árvaházak szerencsétlen sorsú gyermekeinek.

U.I.: Oszd meg ezt a cikket barátaiddal, ismerőseiddel is!