Kend be a csaptelepet olívaolajjal, az eredmény garantáltan meg fog lepni! Megéri kipróbálni!

Mindenki tudja mennyire jótékony hatású az olívaolaj, de sokan nem tudják, hogy mi mindenre használhatjuk a konyhán kívül.

Hogyan használjuk az olívaolajat:

1. Hogyan távolítsuk el a rágógumit

Ha beleléptünk egy rágógumiba vagy ráragadt a padlóra, ne essünk kétségbe van megoldás! Töltsünk pár csepp olívaolajat egy darab szövetre és ezzel töröljük át a problémás felületet, ezután már könnyen eltávolítható a rágógumi.

2- Az ablakpárkány karbantartása

A gránitból készült párkányokat időnként tisztítani kell, erre a legjobb az olívaolaj. Öntsünk egy kis olívaolajat az ablakpárkányra, kenjük el az egész felületen. Az eső majd fényessé teszi az ablakpárkányt.

3. A csaptelep fényességéért

Egy pár csepp olívaolajjal kenjük át a csaptelepet és a zuhanyrózsa felső részét, visszanyeri a fényességét és a króm felületre nem rakódik le a vízkő, az eredmény elképesztő.

4. Masszázsolaj

Nem kell a drága masszázsolajra költeni, inkább próbáljátok ki az olívaolajat, használat előtt csepegtethettek bele illóolajat a kellemesebb illatért.

5. A fából készült bútorok fényezése

Keverjünk össze olívaolajat citromlével vagy ecettel (2: 1 arányban) majd tegyünk egy puha kendőre pár cseppet ebből a készítményből és töröljük át a bútort vele, eltüntetni az apróbb karcolásokat is a bútorfelületéről.

6. Hogy megszabaduljunk a levéltetvektől

Egy szórófejes flakonba tegyünk olívaolajat és egy csepp mosogatószert, majd ezzel a keverékkel permetezzük be a beteg növényt, rövid időn belül megszabadulunk a levéltetvektől.

7. Smink lemosó

A smink eltávolításához használt szerek számtalan toxikus anyagot tartalmaznak. Tegyünk egy sminklemosó korongra néhány csepp olívaolajat és töröljük át az arcunkat vele. Bármilyen smink könnyen eltávolítható ezzel a módszerrel és az arcbőr hidratált marad.

8. A bőrből készült termékek felfrissítése

Dörzsöljük át olívaolajjal a bőrből készült, megkopott darabokat hagyjuk állni majd töröljük át egy puha kendővel. Az olívaolajat használhatjuk cipőkrém helyett is, kenjük be vékonyan olívaolajjal a cipőt majd töröljük át papírtörlővel. Az eredmény csodálatos lesz.

9. A haj szépségéért

Az olívaolaj a leghatásosabb termék a haj regenerálódása és hidratálása érdekében. Tegyünk pár csepp olívaolajat a tenyerünkbe és masszírozzuk be vele a fejünket, utána pedig fésülködjünk meg. Maradjunk így egy órán keresztül, majd mossuk meg a hajunkat samponnal és öblítsük le alaposan. A jobb hatás elérése érdekében az olívaolajat összekeverhetjük egy tojássárgájával és ezzel masszírozzuk be a fejbőrt.

10. Készítsünk bőrradírt

Keverjük össze a cukrot az olívaolajjal és egy csepp illóolajjal tegyünk a tenyerünkbe a keverékből és masszírozzuk meg vele az arcbőrünket. A bőrünk puha és selymes lesz tőle.

11. Egy cipzár megjavításához

Ha egy cipzár akadozik, könnyen lehet segíteni rajta. A cipzár fogait dörzsöljük be olívaolajba mártott vattával majd óvatosan kezdjük felhúzni a cipzár lakatját.

Reméljük, hogy ennyi hasznos információ után ti is használni fogjátok ezt a „folyékony aranyat” és nem csak salátára, segíteni fog a mindennapokban felmerülő háztartási problémák megoldásában.