Elvetemült férjek! Íme, hogy is szokott ez történni…

Ma már úgy tűnik, hogy az emberiség hamarabb elfoglalja a világűrt, vagy letelepszik egy másik bolygón, minthogy az emberek megtanulják megérteni egymást. Ez annyira bonyolult!

Az emberi kapcsolatok többsége, azon belül is különösen a családi kapcsolat egy összetett témává vált. Házasságok, melyek több éves együttlét után válással végződnek. Sok fiatalnak nincs elképzelése arról, hogy a családi élet lehet boldog és a házasság egy jó intézmény.

Férfi és nő, az egymás iránt érzett szerelemtől vezérelve hozza meg azt a döntést, hogy családot alapítanak. De az idő múlásával valami kezd pokolivá válni… Vizsgáljuk meg, hogy a férfiak milyen végzetes hibái teszik tönkre a családot. A nőkről is esik néhány szó. A szerelem egy olyan művészet, melyet nap, mint nap tanulni kell. Ha ez nem történik meg, a kapcsolat halálra van ítélve!

Mit meg nem teszünk a szerelem kedvéért!

A kapcsolatban fellépő hibák

1. Figyelem hiánya

A nőknek úgy kell a figyelem, mint egy falat kenyér! Egy ölelés, egy érintés, egy kedves szó. Ha a mindennapi életben megfeledkezünk az egymás iránti figyelemről, akkor elveszíthetjük a partnerünk bizalmát. Egyszer csak úgy gondolja, hogy rá már nincs szükség, ez általában a nőkre vonatkozik.

Mi kell ahhoz, hogy figyelmesek legyünk? Fontos gyakorolni a mértékletességet, tudatosságot Közös életünk során a kellő tiszteletet szükséges megadni társunknak, annak, aki mellettünk van.

Mindenekelőtt magadat kell képezni. Ha a partnered nem fordít rád kellő figyelmet, lehetséges vagy talán tény, hogy nem elég érett, vagy nem is képes erre, és az ő zárt és összpontosított világában nincs más ember, csak saját maga.

2. Érték alapú viszony

A modern emberfő célja, hogy minél több hasznot szerezzen bármilyen kapcsolatból és saját erőforrásait a másik ember erőforrásaira cserélje el. Az életben nincs más elv, mint a tisztességes csere és nincs más öröm, mint a fogyasztás öröme!

Ezek az érték alapú viszonyok kudarcra vannak ítélve és benne élő emberekre nem vár más, csak a szenvedés. Csak az e fajta szövetség, összhang képes együtt tartani és boldoggá tenni őket. Az érték alapú viszony – amely megjelenik az emberek mindennapi életében – hozza létre a kegyetlenséget. Tudni kell lemondani és a nehéz helyzeteket együtt átvészelni, a férfiaktól ez állandó tanulást igényel.

3. Megalázó összehasonlítások

Nagyon fontos, hogy kedvesünket soha ne hasonlítsuk senkihez. Az összehasonlítás -az egyik legmegalázóbb mesterkedés, különlegesség megtagadása attól, akivel együtt élsz. Az összehasonlítás elkerüléséért sokat kell dolgozni, figyelni kell saját szavaidra és gondolataidra.

Ha saját magad és emberséges tulajdonságaid fejlesztésével vagy elfoglalva, akkor nem fog eszedbe jutni, rámutatni a kedvesed hibáira.

4. Időhiány

Napjaink embere feszült, mindenkinek csak egy célja van, az előrelépés. A nagy rohanásban mindig megfeledkezünk a valóban fontos dolgokról. Idő – ez az ami az embereknek állandóan hiányzik. De az együtt töltött idő a kapcsolat legjobb éltető eleme, különösen a kirándulás, vagy egy érdekes hobbi. Ez nagyon-nagyon fontos!

5. Az erőfeszítés hiánya

A szerelemben mindig a szeretettel, nem pedig a szeretendő személyével van a probléma. Azt gondolnánk, hogy szeretni egyszerű, de megtalálni a szeretendő személyt vagy azt, hogy belénk szeressenek, ez az, ami igazán nehéz. Szó sincs erről!

Csak folyamatos tanulással és a kapcsolat fejlesztésével, a másik ember elfogadásával, kellő tisztelettel és megértéssel lehet létrehozni egy erős kapcsolatot és megismerni a szerelmet.

A szerelemben soha nem elég a befektetett energia! Mindig van min javítani, csak erről gyakran megfeledkezünk, érzelmileg feladjuk, eltompulunk, figyelmetlenné válunk a kapcsolatban. És így elveszítjük a szerelmet.

Ez a felsorolás nem csak a férfiakra vonatkozik. Tapasztalt hölgyek is elkövetnek sajnos ilyen hibákat. És te mit gondolsz erről? Oszd meg személyes tapasztalatidat a Ketkes.com -al, olvasóink hálásak lesznek érte!