Készíts kerti hintát, néhány egyszerű alapanyagból! Minden szomszéd irigykedni fog!

Ha kertes házban laksz és nagy a kerted, akkor mindenképpen szerelj fel egy kerti hintát a magad és a családod számára. Egy ilyen hintát könnyű elkészíteni, ha van kedved hozzá, akkor egy nap alatt el is készítheted. Ma egy egyszerű tervrajzot hoztunk el nektek, amely alapján könnyű lesz a munka.

A hinta elkészítéséhez szükségetek lesz alapanyagra, szerszámokra és főképpen nagy figyelemre.

Először is készítsük el a két darab tartó állványt, A betű formában. Mind a két állványnak két rögzítő eleme van vízszintesen, az egyik az alacsonyabb részen, a másik a magasabb részen. A négy lábnak kiválasztott gerendák 2,4 m hosszúságúak. A felső részeken két szöget alkotnak az egyik szög 25 fokos, a másik pedig 15 fokos ahogyan a mellékelt ábrán is látható.

A két tartó oszlopot fogjuk össze két darab egymás mellé rögzített 2,2 m hosszúságú léccel, mert erre lesz ráhelyezve maga a hinta. Készítsük el a hintát. Lécekből állítsuk össze úgy, hogy háttámlája is legyen, majd erősítsük fel két erős lánccal a fenti gerendákhoz az elkészült hintát. Ilyen könnyen elkészíthető, a fotók segítségetekre lesznek az összeszerelésnél.

Jó munkát utána pedig jó szórakozást kívánunk! Ha tetszik ez az ötlet, mutasd meg az ismerőseidnek is!