Kővel ütötték agyon a budapesti állatkert teknősét, az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, ezért el kellett altatni

A kép illusztráció

Kockakővel ütötte agyon egy ismeretlen látogató a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét – írja az Index.

Az esetet a gondozók a zárás előtti állományszemle során fedezték fel, az állat sérülései olyan súlyosak voltak, hogy el kellett altatni. Az állatkert közleménye szerint a teknősnek óriási fájdalmai lehettek, a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is szétnyílt, belső szervei súlyosan sérültek.

Óriási fájdalmai lehettek.

Közzétette: 24.hu – 2019. június 13., csütörtök

A térfigyelő kamerák felvételein az elkövető és a vele lévő személy is jól látható. A felvételek alapján az történhetett, hogy az elkövető a kerítésen áthajolva kivette az állatot a kifutóból, az ekkor a kezébe piszkíthatott. Ezután keresett az elkövető egy követ, és agyonütötte vele a teknőst.

Az állatnak óriási fájdalmai lehettek, mert a testét borító páncél a hasi és a háti oldalon is ujjnyi-kétujjnyi szélességben teljesen kettéhasadt.

Közzétette: Index.hu – 2019. június 13., csütörtök

A Fővárosi Állat- és Növénykert ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, csütörtökön kora délután helyszíni szemlét is tartottak. A cselekedet természetkárosításnak minősül, ami három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: 24.hu