Krokodiluborka – Kreatív zöldségtálalás, amit a kicsik imádni fognak!

Ez a recept nagyszerű olyan gyerekek számára, akik válogatósak, ami a zöldségevést illeti, de az ünnepi asztal díszeként nagyszerű születésnapi ajándék is lehet.

Hozzávalók:

  • 1 uborka
  • 1 csomag koktélparadicsom
  • 1 csomag mini mozzarella sajt
  • 1, vagy ízlés szerint több sárgarépa
  • fogpiszkálók

Elkészítése:


  1. Az uborka alsó felét úgy vágd le hosszában, hogy azt egy tányérra helyezve, ne gurulhasson el.  Ámde vigyázz, nehogy túl sokat vágj le belőle!
  2. Az uborka felső-középső részén tégy egy kb. 5 cm-es bemetszést, és egy késsel fenn és lenn metssz helyeket a fogak számára. A krokodil nyelve késsel formázott paradicsom, de sárgarépa is lehet.
  3. Minden egyes fogpiszkálóra tűzz egy koktélparadicsomot, és egy mini mozzarella golyót, és ezzel fedd be a krokodil hátát, a képen látható módon.
  4. Végül következzenek a krokodilszemek: 2 mozzarella golyót tűzz fel fogpiszkálóra, és helyezd fel. Akár egy-egy kis csöpp nutellát, vagy egy-egy francia drazsét is erősíthetsz a közepére, hogy még valósághűbb legyen. A fekete borssal viszont vigyázz!

A további díszítés nem ismer határokat, retekből, tojásból, paradicsomból nagyon sok mindent lehet még kivitelezni, s akár gombákkal, és egerekkel is körbevetheted a mocsári vadat.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Nehézség: Egyszerű

Van egy maréknyi diód és mazsolád? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha süteményt készíthetsz belőle