Különlegességek tárháza az ásványgyöngy bolt

ásványgyöngy

Az ásványgyöngyök több szempontból is igazán különlegesek. Hiszen nem csupán szépségükkel hódítanak, de testi és lelki jótékony hatásokat is tulajdonítanak nekik.

Vagyis nem kérdés, hogy egy ilyen bolt kínálatában bizony alaposan el lehet veszni, különösen akkor, ha különböző ékszereket álmodnánk ezekből a gyöngyökből.

Mik is azok az ásványgyöngyök?

Az ásványokból készült, különböző méretű és kialakítású gyöngyök bizony nagyon hamar meghódították az ékszerkészítők szívét. Ma pedig már azok körében is nagy népszerűségnek örvendenek, akik saját elképzeléseik alapján készítenek maguknak nyakláncot, karkötőt, gyűrűt vagy éppen fülbevalót. Mivel a választék hatalmas e téren, nem kérdés, hogy nincs olyan ízlés, amelyhez ne léteznek megfelelő gyöngy.

Milyen hatásai vannak az ásványgyöngyöknek?

Az ásványgyöngyöknek nagyon sokféle hatást tulajdonítanak. Sokak szerint van olyan, amely a fáradtság ellen hat, különböző betegségektől véd meg, erősíti az immunrendszert, segít az ideális vérkép kialakításában, enyhíti a fájdalmat vagy éppen egy adott szervünkre fejti ki jótékony hatását.

Mindezek mellett azonban a lelkünkre is hatással van. Így választhatunk például olyat, amely depressziót enyhíti, stresszes helyzetekben segít vagy éppen a döntéseket könnyíti meg.

Kombinálni színek és hatások szerint is lehet

Mivel egy ásványgyöngy boltban hatalmas a kínálat ezekből a szépségekből, különböző kombinációkat is létre lehet belőlük hozni. Ehhez figyelembe lehet venni a színeiket, mintázatukat, megjelenésüket, de akár úgy is összeválogathatjuk egy-egy kézzel készült ékszer alapanyagait, hogy jótékony hatásukban erősítsék egymást. Így nem csak egy adott szetthez és a személyiségedhez passzol majd remekül az új karkötőd, nyakláncod, fülbevalód vagy gyűrűd, hanem még a lelki gondjaidon is segíthet egyúttal. Sőt, ezen elv alapján születnek az úgynevezett csakra karkötők is, amelyek több ásvány egyesülése nyomán ad át pozitív energiákat a viselője számára és hat a pszichikai energia egyik központi magjára. A tökéletes hatás elérése érdekében bizonyos nézetek szerint a meditációt is érdemes a mindennapok részévé tenni.

Érdemes figyelembe venni a csillagjegyeket is

Fontos tudni az ásványgyöngyök kapcsán, hogy mindegyik esetében van néhány olyan csillagjegy, amelyek esetében sokkal erőteljesebben képes kifejteni a jótékony hatásait. Így az adott jegy szülötteinek ajánlott köveket mindenképpen érdemes belecsempészni a készülő ékszerbe, a teljes siker elérése érdekében.

Alapokkal és kiegészítőkkel lesznek teljesek az ásványgyöngyök

A különböző ásványgyöngyök mellett számos olyan kiegészítő és alap létezik, amelyekkel még tovább tudod fokozni az egyébként is izgalmas, kézzel készült ékszerek egyediségét. Önmagában már az alapok terén is igen széles a választék, ám a kiegészítők esetében határ szinte a csillagos ég. Charmok, köztesek és összekötők is megtörhetik a felfűzött gyöngyök sorát,még egyedibbé és személyesebbé téve ezzel az alkotást.

Ajándékba tökéletes választás

Nem kérdés, hogy egy ásványgyöngyökből készült ékszer ajándékba is tökéletes választás, különösen akkor, ha a hatások alapján személyre szabod azt az ünnepeltnek. Így teljes lehet az öröm rövid-és hosszútávon egyaránt.

Ráadásul az elkészült ékszerek a mind önmagukért beszélnek majd. Amikor pedig dicsérő szavakat kapunk a nyakunkon, karunkon, fülünkben vagy ujjainkon viselt szépségekre, büszkén mondhatjuk, hogy mi magunk terveztük és alkottuk.

Ha a fentiek alapján valaki úgy érzi, neki is szüksége van legalább egy ilyen gyönyörű, kézzel készített ásványgyöngyökből megálmodott ékszerre, akkor mindenképpen olyan megbízható helyről érdemes választani, mint a Gyöngyékszerbolt webáruház.