Lecsó télire, hagyma nélkül, sokáig eláll, nem romlik meg

A lecsó sok finomsághoz használható. A húsos ételek egyik alapja, de akár rizzsel összefőzve is nagyon finom lehet. A recept angyon egyszerű, a lecsóba azonban nem kerül hagyma, azt frissen pirítunk hozzá, nem romlik meg, nagyon finom és sokáig eltartható.

Hozzávalók:

  • paradicsom,
  • paparika,
  • nátriumbenzoát.

Elkészítés:

Én anyukámtòl tanultam ezt. Az üvegeket és tetejüket forrò ecetes vízzel átmosom. Van aki a sütőbe is beteszi. Lédús paradicsomot veszek, lobogó forró vízbe mártom, lehúzom a héját (de ez kikerülhető idö hiányában, én sem mindig szoktam ) feldarabolom, nagy edényben addig főzöm, míg jó sok levetereszt.

Majd mehet bele a karikára vágott paprika, ízlés szerint só. Mást nem teszek bele. Mikor a paprika már (3/4-ig) megfőtt, elkezdem üvegekbe tölteni. Rá a celofán. A celofánra egy pici natriumbenzoát majd rá a tető. A tetejére állítom és száraz dunsztba teszem míg teljesen ki nem hűl. Tavalyról még van 5-6 üveg, semmi bajuk.

Orsi Barta-Takács receptje és fotója

Kóatoltad már a gyümölcsös kevertet? Ennél egyszerűbb és finomabb sütit még nem készítettünk, a videóban megtekintheted, hogyan készül