Makacs, veszekedős a gyerek? 9 játék, amelyekkel a leghisztisebb gyerek is megnyugtatható!

A gyerekeknek sokkal nehezebb úrrá lenniük az érzelmeiken, mint a felnőtteknek, ezért van az, hogy makacsak. Azért, hogy ezt elkerüljük, nekünk felnőtteknek kell segítenünk, hogy a gyerek legyőzze a makacsságát.

Ahelyett, hogy megbüntetnénk amiért nem fogad szót, inkább mutassunk neki egy pár olyan játékot, amellyel lecsillapodhat.

1. Egy hangot sem

Ezt a játékot egy csengővel játsszuk, a csengőt úgy adjuk tovább a másiknak, hogy ne csengessen. Mutassuk meg a gyereknek, hogyan kell ezt csinálnia figyelmesen és nyugodtan.

Ha a gyerek szeretné hallani azt, hogy cseng a csengő, akkor hagyjuk, hogy csengessen vele. Ha több gyerek vesz részt a játékban akkor üljünk le körbe, adjuk tovább a csengőt a mellettünk ülőnek, utána pedig egy távolabb ülő személynek. Azt is megtehetjük, hogy felállunk és visszük a csengőt egy játékosnak, az a lényeg, hogy csend legyen.

2. Készítsünk egy gombolyagot

Ajánljuk fel a gyereknek, hogy fonalból készítsen egy gombolyagot, amely egyre nagyobb és nagyobb lesz. Mondjuk el a gyereknek, hogy ez egy mágikus labda amely elűzi a szomorúságot, a dühöt és a gyerek meg fog nyugodni.

3. Egy lufi vagyok

Fújjunk fel néhány lufit a gyerekkel együtt, majd lassan engedjük ki a levegőt mindegyikből, és figyeljük, hogyan távozik a levegő a lufiból. Majd mondjuk azt a gyereknek, hogy viselkedjen ő is úgy mint egy lufi, szívjon be mély levegőt az orrán, majd engedje ki a száján.

Tanítsuk meg a gyereket arra, hogy amikor mérges akkor érezze úgy magát mint egy lufi, szívja be mélyen a levegőt, majd fújja ki így elmúlik a haragja is.

4. Nyugodj meg kisegér

Adjunk a gyereknek egy kisebb, puha játékot, ha lehet akkor egér formája, vagy más állat formája legyen, majd mondjuk azt neki: nézd egy kisegér annyira kicsi és védtelen, fogd a kezedbe, beszélj vele és nyugtasd meg.

Hagyjuk a gyereket, hogy fogja a játékot a kezében és beszélgessen vele, mondjon neki szép szavakat, simogassa. Így játszás közben a gyerek le fog csillapodni.

5. Csendes víz

Tegyünk be nyugtató zenét, majd feküdjünk le kinyújtózva a gyerekkel együtt a padlóra mozdulatlanul. Így kell maradjunk mert, ha valamelyikőnk megmozdul akkor .. találjunk ki valamit, hogy mit kell csináljon, aki megmozdul.

6. Ne hagyd, hogy a levél leessen

Ez egy egyszerű, de szórakoztató játék. Fogjunk meg egy kis darab papírt és fújjuk, hogy maradjon a levegőben. A kezünket nem használhatjuk arra, hogy a levegőben tartsuk a papírt.

7. Hogyan növekszik egy fa

Tegyünk be relaxáló zenét és kapcsoljuk le a villanyt a szobában, majd mondjuk azt a gyereknek, hogy képzelje el azt, hogy ő egy fiatal facsemete, amely most ereszt gyökeret a földben azért, hogy egy nagy fává nőjön.

Térdeljünk le, majd hajtsuk le a fejünket és kezdjünk el növekedni úgy mint egy fa. Először nyújtsuk ki a kezünket, majd egyenesedjünk ki szép lassan és álljunk lábujjhegyre, így lesz belőlünk egy magas fa. Ismételjük meg ezt a mozgást lefekvés előtt.

8. A fiatal régész

Tegyük a kezünket egy homokkal megtöltött edénybe, majd takarjuk le. A gyerek úgy kell kivegye a kezét belőle, mintha régészeti ásatásokat végezne, de úgy, hogy ne érintse meg a mi kezünket. Amikor megérinti helyet kell cserélnünk.

9. Kellemes érintések

Vegyünk elő 6-7 kisebb más – más anyagból készült tárgyat, egy műanyag palackot, gyöngyöket. Tegyük az összes tárgyat az asztalra, majd mondjuk azt a gyereknek, hogy húzza fel a pulóvere újját a könyökéig, mert a karján egy állatka fog menni, amely érinteni fogja őt a lábaival. A gyerek pedig ki kell találja becsukott szemmel, hogy mi is az ami hozzáért, az érintés kellemes kell legyen.