Megható pillanatok: egy kutya rokkant gazdáját tolja a kerekesszékben, hogy ezzel is segítse haladását!

Ő nem nehéz, hiszen ő a gazdám! Amennyiben a Digong nevű kutya beszélne, valószínűleg ezt felvetette volna arra a kérdésre, hogy miért csinálja.

Egy Fülöp-szigeteken élő házaspár szokatlan jelenetnek volt tanúja az úton, és rögzített egy olyan videót, amelyet most a Ketkes szerkesztősége méltónak tart megosztani olvasóival. Jó példaként, hogy egy kutya ember iránti hűsége határtalan. Nem úgy fordítva…

Néhány évvel ezelőtt Danel Alarcon balesetet szenvedett, amikor mopedjén utazott. A baleset során súlyosan megsérült a gerince. Végeredményben elvesztette a lehetőséget, hogy újra járjon. Ez minden országban problémát jelent, de a szegényebb Fülöp-szigeteken, még inkább, itt csak minimális infrastruktúra van a fogyatékkal élők számára. Alarcon a legtöbb idejét a tolószékében tölti, és mindig mellette van hűséges kutyája, a 7 hónapos Digong. Ezt a becenevet a kutya Duterte helyi elnök tiszteletére kapta, a példátlan kitartásért. És Digong bizonyára úgy véli, hogy kötelessége segíteni a gazdájának a hosszú utazások alkalmával, amint az alábbi videón is látszik.

Első benyomásunk a videó láttán, hogy „Ez nem lehet igaz!” A vakvezető kutyát értjük, a kutya-terapeuta is ismerős, még talán a speciálisan kiképzett bevásárlószatyor-hordozó kutyák is, na, de ez?!

Digong új szintre emelte az ember iránti felelősséget, tökéletesen megérti, mennyire nehéz a kerekesszékesek élete, és ezért minden erejével segít.

Bár ez nyilvánvalóan nem könnyű feladat, a kutyák nem erre valóak, valósággal sokkoló, amit a felvételen láthatunk. A felvételt készítő pár ragaszkodott ahhoz, hogy az „Egyél, amennyi beléd fér” nevű étterembe hívja meg Alarcont és Digongot egy vacsorára.