Megsütöttem a sajtos stanglit, 3 db bolti árából lett egy nagy tepsivel

A sajtos stanglit nagyon szeretjük, így meg kellett próbálnom itthon sütni és nagyszerűen sikerült. Sokkal egyszerűbb, mint ahogy gondoltam.

Nagyon finom, jó sok sajt van rajta és még így is sokkal olcsóbb a boltinál, ha eddig nem mertél nekilátni, ezt érdemes kipróbálnod.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

A sajtos stangli nekem bonyolultnak tűnt, ezért nem is mertem nekifogni, de mióta rátaláltunk erre a nagyon egyszerű receptre, hetente többször sütjük. Vacsorára, tízóraira nagyszerű, mi forrón képesek vagyunk elmajszolni, csak úgy minden nélkül is.

Hozzávalók:

  • 600 g liszt,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 7 g porélesztő,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 370 ml langyos víz.

Hogy ne kelljen minden nap sütni, amikor nekilátok, általában két tepsivel készül, így marad következő napra is. Ha kihűl is nagyon finom és megőrzi az állagát, nem szárad meg, nem fog morzsálódni, a tésztája finom mint amikor sütöd. A sajt csak tetszés kérdése, kerülhet rá több, vagy kevesebb, attól függően, hogy szeretitek.

Nálunk úgy kedvenc, ha jó sajtos, amikor van több féle sajt a hűtőben, akkor vegyesen szoktam rászórni, minél több fajta sajt van rajta, annál ízesebb. A család szerint finomabb mint amit venni lehet, így örömmel megsütöm, amikor csak szeretnék. Ha nem nagyon mersz kiflit, zsemlét sütni, mert rettegsz tőle, hogy nem fog sikerülni, akkor érdemes elkészítened ezt az egyszerű sajtos stanglit. Nincs vele sok dolog és ha figyelsz a látottakra és úgy készíted, nem igazán lesz mit elrontani rajta. Nálunk nagy kedvenc lett és minél többször sütöm, annál jobban sikerül.