Mert mennek mint az állat! Vigyázzunk egymásra! Az autópályákon dolgozókra különösen!

Hetente éri közlekedési baleset a közutas dolgozókat, az elmúlt húsz évben 17 mérnökségi szakember halt meg munkaterületen. Leggyakrabban nem engedik be az elfogyó sávból az autósok egymást, vagy figyelmen kívül hagyják az előjelzéseket, és emiatt becsapódnak a munkavégzők közé. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országos figyelemfelhívó kampányt indított Biztonságunk az Ön kezében van! címmel. 

2017. december 6-án egy figyelmetlen autós elütötte Attilát munkavégzés közben. Illés Attila 46 évesen a helyszínen életét vesztette. A balesetet szenvedett mérnök történetét a fenti videóban mesélik el!

A Magyar Közút hivatalos Youtube oldalán a témában az alábbi videókkal igyekeznek felhívni az autósok figyelmét:

Jobbágy Krisztián története: https://youtu.be/8MimWvvRiZU 
Május 17-én az M0-a autóúton egy jobbról előző kamionos elütötte Jobbágy Krisztiánt munkavégzés közben. Munkatársunk 35 éves korában a helyszínen életét vesztette.
Dénes László története: https://youtu.be/TgUkfsK7eyY
Szeptember 3-án ifj. Dénes László az M0-s autóúton útellenőri feladatait látta el. Az útellenőri napló kitöltése közben egy kamion az autója hátuljába csapódott ezzel lesodorva őt a pályáról. László nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyorshajtás kockázata a halál. A hozadéka néhány perc. Megéri?

Biztonságunk a Ti kezetekben és lábatokban van!!!

Közzétette: Zámbor Csaba – 2018. június 8., péntek

Biztonságunk a Ti kezetekben és lábatokban van!!! A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Facebookon megosztott bejegyzésében fokozott figyelmet kérnek az utakon:

Tavaly 37 esetben terelőelemeknek, eszközöknek (táblák, villogósor terelőkúp, terelőfal stb.) vagy járműveknek ütköztek a figyelmetlen közlekedők az autópályákon és autóutakon. Tizenkét esetben közutas autónak, ebből kilencszer úgynevezett ütközési energianyelő eszköznek csapódtak. Utóbbiak a munkaterületen dolgozókat védik és a balesetet szenvedő járműben utazók sérüléseit is csökkentik.

Ütközéscsillapító berendezésbe csapódott egy autó az M7-es autópálya 128-as kilométerénél június 26-án. Munkatársaink sövényvágást végeztek az előírásoknak megfelelő előjelzésekkel, kitáblázással. A személygépkocsi Budapest felől a belső sávban haladva rohant bele a munkafolyamatot védő terelésbe, majd a külső és leállósáv között, felborulva állt meg. Személyi sérülés a biztonsági modulnak köszönhetően nem történt, azonban a balesetnek súlyosabb kimenetele is lehetett volna.

⛔ FOKOZOTT FIGYELMET KÉRÜNK AZ UTAKON ⛔Ütközéscsillapító berendezésbe csapódott egy autó az M7-es autópálya 128-as…

Közzétette: Magyar Közút Nonprofit Zrt. – 2018. július 2., hétfő

Kérjük az úton közlekedőket, hogy tartsák be a munkaterületek melletti sebességkorlátozásokat, és vezessenek fokozott figyelemmel munkatársaink mellett. Biztonságunk az Ön kezében van. – írja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közösségi hálón.

Szomorú ez az egész, de nem lepődöm meg, sajnos egyre több barom van az utakon akik miatt sokan halnak meg, és ez csak egyre rosszabb lesz, főleg az olyanok miatt akik meg élő chatelnek menet közben, „mert ők milyen vagányak”, hát az ilyeneknek az összesnek elvenném a jogsiját.