Egy 90 éves nagymama az egész falut egy nagy művészeti alkotássá alakította!

Ha megvan az akarat, bármely átlagos, vagy kevésbé feltűnő helyből lehet valami hihetetlen és lélegzetelállító alkotást létrehozni. Különösen nagyszerű, ha ezt a hosszú tél után tesszük meg, hogy a hideg után testileg, lelkileg átmelengessen minket a tavasz!

Példa erre egy kis cseh falu, Luka. Minden nap, szó szerint kivirágzik, mégpedig egy tehetséges helyi lakosnak köszönhetően. Meg szerette volna változtatni a kis falut, átalakítani azt nemzeti színekbe.

A népi művész neve Anezska Kasparkova, aki immáron elmúlt 90 éves! Ebből a 90 évből 40 évet azzal töltött, tavasszal és nyáron, hogy a házakra mintákat rajzoljon, amik faluját egyre szebbé varázsolják.

Minden szabadidejét a szeretett munkájára fordítja. Korábban Anezs mezőgazdasági munkásként dolgozott, mielőtt ezt a szokatlan hobbit választotta magának elfoglaltságként.

Az ilyen remekművek létrehozásához segítségére van egy vékony ecset és fényes ultramarin színű festék. Kedvenc helye a falu kápolnája.

Talán nem is csoda, hogy igazi híresség lett! A falu minden lakója megcsodálja rajzait. A legcsodálatosabb dolog az, hogy Anezs nem gondolja ki előre a rajzokat, mintákat. A munka eredménye így meglepetés lesz még számára is!

Ez is csak azt bizonyítja, hogy minden korosztály érintett, ha a kreativitásról van szó! Kedvenc dolgaink azok, melyek élettel és energiával töltenek fel minket.

Anezs művei ezt nagyon jól bizonyítják.

Ilyen dolgokat csak tiszta szívből és mindenekelőtt magunknak lehet megtenni, mint ahogy teszi azt Anezs is. Csak ekkor fogják elismerni és nagyra értékelni a tettünket.

Úgy gondoljuk, mindenki egyetért abban, hogy ezek a festmények, rajzok hihetetlenül szépek. Ha legközelebb a Cseh Köztársaságban jársz, feltétlenül nézd meg ezt a mesés helyet!

Oszd meg ezt a cikket barátaiddal és ismerőseiddel is, hiszen bizonyára őket is érdekelheti minden újdonság, ami a körülöttünk lévő világban történik.