Mi szükséges a hatékony otthoni masszázshoz?

masszázs
masszázs

A masszázs rengeteg előnnyel rendelkezik. Hatására javul a mozgástartományunk, csökken a testi fájdalmunk. A nyirokáramlás és a vérkeringés fokozását is támogatja, nem beszélve az immunrendszer erősítéséről. A rendszeres masszázs oldja a szorongást, csökkenti a depresszió kialakulásának  kockázatát és szabályozza a hangulatot is. A masszázs azok számára is javasolható, akik ízületi gyulladásban, mozgásszervi betegségekben vagy migréntől szenvednek. Azok, akik rendszeresen járnak masszőrhöz, nagyon sok pozitív hatásról számolnak be, mint például a megnövekedett energiaszint, fokozott munkateljesítmény, jobb alvás, alacsonyabb stressz s. Manapság az időből van a legkevesebb, viszont a napi stressz, feszültség, ugyanúgy jelen van az életünkben. Nem biztos, hogy rendszeresen el tudunk járni masszázsra, ilyenkor az otthoni masszázs segíthet. Megutatjuk, hogy milyen eszközökkel tudjuk megvalósítani az otthoni masszázst!

Stresszoldás egyszerű módszerekkel

Az ember nem az ülő életmódra lett „teremtve”. A 21. század embere ennek ellenére rengeteget ül. Sokat ülünk a számítógép előtt, hosszú perceket, órákat töltünk vezetéssel és még otthon is a passzív időtöltést választjuk. Az ülő életmód azonban rendkívüli módon megterheli a szervezetünket és nyomot hagy az egészségi állapotunkon is. Mit tehetünk? Hogyan ellensúlyozzuk az ülés okozta negatív hatásokat? Nyilván dolgozni muszáj, azonban nem mindegy, hogy a szabadidőnket hogyan töltjük. Mindennap mozogjunk , hiszen a rendszeres edzés, mozgás, mind a testi, mind a lelki egészségre jó hatással van. Akár a munkahelyen is legalább óránként tartsunk szünetet és mozgassuk meg a végtagjainkat. Ha csak tehetjük, lépcsőzzünk és gyalogoljunk minden nap rendszeresen. Az is kulcsfontosságú, hogy megfelelő munkakörnyezetet teremtsünk, azaz kerüljük a görnyedt testtartást, hiszen ez is negatívan hat az izmok, a gerinc és az ízületek állapotára.

A masszázs is remek megoldás, még akkor is, ha havonta csupán egy – két alkalomra van lehetőségünk. Manapság nem meglepő, hogy a masszőrterapeuta házhoz megy és így a saját lakásunk kényelmében élvezhetjük a különféle masszírozó mozdulatokat, masszázstechnikákat. Természetesen, a masszázságyak is lehetővé teszik, hogy kényelmesen érezzük magunkat, hiszen egyes masszőrök összecsukható masszázsággyal is rendelkeznek, ami minőségi bükk fából és alumíniumból is készülhet. Az összecsukható masszázságyakat azok a masszőrök használják, akik gyakran utaznak az ügyfelekhez, de ezek az ágyak masszázsszalonba is tökéletesen alkalmasak.

Nem csupán a kényelmes masszázságy segíthet az izmaink ellazításában, hanem azok a masszázsolajak, amelyeket a terapeuta használ a kezelés során. A masszázsolaj a legnépszerűbb masszázs termékek egyike. A terapeuta a felmerülő egészségügyi problémák alapjándönti el, hogy növényi olajokat, ásványi olajat, paraffinolajat, magnézium olajat vagy olaj kivonatokat használ a masszázs során. Természetesen az otthoni masszázst is választhatjuk és ehhez mi magunk is beszerezhetünk különféle eszközöket.

Az otthoni masszázs eszközei

Az önmasszázsnak sokféle technikája létezik. Az önmasszázs csökkenti a fájdalmat, enyhíti a stresszt. Ez a masszázstechnika a test azon területein hasznos, ahol az izmok úgymond befeszülnek és gyakran okoznak fájdalmat. Az egyik legjobb és legolcsóbb „eszköz” nem más, mint a saját kezünk. A kezünkkel megmasszírozhatjuk a fejünket, a homlokunkat, a nyakunkat, ezzel is oldva magunkban a feszültséget és csökkentve a fájdalmat. Ha sokat ülünk, akkor a vállainkat, a derekunkat is meg tudjuk masszírozni. Ha a kezünk fáj rendszeresen a sok gépeléstől, arra is léteznek egyszerű és praktikus masszázstechnikák. A stressz labdának is van ilyen hatása. Ha pedig a lábunk vágyik egy jó masszázsra, akkor csak vegyük le a cipőnket és görgessünk a talpunk alatt egy kisebb labdát. Ennek hatására nem csak az izmaink feszességén enyhíthetünk, hanem a vérkeringést is fokozhatjuk.