Miért nélkülözhetetlenek a magyaros ízek a konyhában

magyaros ízek
magyaros ízek

Biztosan te is rengeteg fenomenálisan jó receptet gyűjtöttél össze azóta, mióta először felfedezted a sütés és főzés szépségeit és örömeit.

Fejből tudod a legízletesebb paprikás krumpli hozzávalóit, a legkrémesebb rákóczi-túrós elkészítési módját és a tökéletes gulyásleves alapanyagainak arányait is.

Mi a közös ezekben?

Olyan elengedhetetlen fűszereket és hozzávalókat tartalmaznak, amelyek semmiképpen nem hiányozhatnak, ha magyaros ízekre vágyunk.

Mi is az, amit a magyaros ízek adnak nekünk?

Az otthon melegének érzését –

hiszen nincs is jobb, mint egy kellemes családi ebédet eltölteni a szeretteink körében, miközben a bográcsban rotyognak a friss alapanyagok, és a nagymama ikonikus süteménye gőzölög az asztalon, amelyből mindenki elcsen egyet-egyet még a főfogás előtt.

Hazai termelésű zöldségek, gyümölcsök és húsok felhasználásának lehetőségét –

akár hazai termelőktől szerzed be a hozzávalókat, akár a saját kertedben nevelgeted a különböző zöldség- és gyümölcs palántákat, az ételek ízei sokkal áthatóbbak és intenzívebbek tudnak lenni abban az esetben, ha rövid idő telik el a leszüretelésük és az asztalra kerülésük között.

Elképesztően finom ételeket – 

pirospaprika, kolbász vagy tejföl? A legtöbb magyaros étel elengedhetetlen hozzávalói közé tartoznak ezek, amelyek bármely fogást képesek feldobni. Ikonikus ízeiknek köszönhetően ezek a fűszerek, húsfélék és más alapanyagok ízletessé varázsolják a legegyszerűbb recepteket is.

Mit adnak hozzá ezek az alapanyagok az általunk elkészített ételekhez?

Pótolhatatlan hozzávalók – 

Szeretjük a gyomrunkat, ezért ételeink gazdagok zsírban és húsban, a fogásokat fűszeresen szeretjük, éppen emiatt a paprika a magyar konyha szíve és lelke. A tejföl, a túró és egyéb sajtok, húsok és mindenféle, Magyarországon termő 

idényzöldség elengedhetetlen számunkra.

Elképesztő ízek – 

A magyaros ízvilág nem csak a magyar emberek kedvence. Az ikonikus hozzávalóknak és hagyománnyá vált ekészítési módoknak köszönhetően a világ minden táján rajonganak a különleges fogásainkért az emberek. 

Izgalom és újdonság – 

A magyaros ízek egyik másik konyhához sem hasonlíthatóak a világon. Az alapanyagok felhasználásának és az ételek újragondolt elkészítéseinek módja is végtelen, így bátran lehet kísérletezni a hozzávalók sokaságából és több mint biztos, hogy egy új recepttel gazdagszik majd a repertoárod.   

Hoppá! Bistro: Mi is a magyaros ételek szerelmesei vagyunk, így magyar ízekben, francia vonásokkal készítjük el a fogásainkat. És, hogy mit is jelent ez? Bár szem előtt tartjuk a tradíciókat és hazai alapanyagokból dolgozunk,  országokon átívelő konyhánk mégis sokszínű.

Donna Mamma: Autentikus nápolyi pizzériaként a mi esetünkben bár nincsen szó magyaros ételekről, előszeretettel alkalmazzuk az ikonikus fűszereket, a hazai termelőktől beszerzett zöldségeket és húsféléket.

Oryx Ízek: Számunkra nem csak a hazai alapanyagok elengedhetetlenek, de a magyaros ízek is. Kínálatunkban több helyen is találkozhatnak az érdeklődők ismerős ízekkel, például körözöttel, kolbásszal, különböző szendvicskrémekkel és fűszerekkel is.