Mindenkit elvarázsolt az autista tánccsoport nagyszerű produkciója

Nem mindennapi élményben volt része a The Greatest Dancer című szórakoztató műsor zsűrijének és közönségének. Az Angliában, a BBC csatornáján látható tehetségkutató show-t Alesha Dixon vezeti. A zsűrit a Glee-ből is ismert Matthew Morrison, az énekesnő Cheryl és Oti Matuse alkotja.

A tehetségkutató műsorok világszerte nagy népszerűségnek örvendenek. A The Greatest Dancer zsűrije úgy vélte, nagy meglepetések már nem érhetik őket. Nem számoltak azonban azzal, hogy egy csapat igazán különleges ember is jelentkezett a műsorba. Az egyik adásban színpadra lépett egy Autism with Attitude nevű formáció.

Az autista fiatalokat az iskolájukban dolgozó lelkes tánctanár készítette fel, és nevezte be a versenybe. Az autizmus genetikai okokra vezethető vissza. Az agy veleszületett információfeldolgozási zavara áll a hátterében, ami számos tünetben nyilvánulhat meg. Jellemző a kis és nagy mozgások ügyetlensége, és az egyensúlyzavar is. Ennek tükrében még nagyobb az a teljesítmény, amit a csapat a színpadon produkált.

A fiatalok produkciója lenyűgöző volt. Összhangban voltak egymással, magabiztosan mozogtak. Látható volt rajtuk, hogy miközben maximális teljesítményre törekszenek, jól is érzik magukat!

Van egy maréknyi diód és mazsolád? Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha süteményt készíthetsz belőle

A nézők hatalmas ovációval jutalmazták a különleges produkciót, állva ünnepelték a csapatot. A táncosok szülei és tanárai meghatottan és büszkén nézték végig az előadást a többi nézővel és a zsűrivel együtt. A csapat teljesítménye annyira elragadta az ítészeket, hogy tovább is juttatták őket a következő fordulóba.