Most tankolj, péntektől egekbe szöknek az árak! Nagyon komoly emelkedés jön!

A héten már másodjára drágul az üzemanyag. Először szerdán nőttek az árak, most pedig pénteken újra áremelkedésre lehet számítani.

Szerdán a benzin literenkénti ára 9 forinttal nőtt, így 386 forintra emelkedett. A gázolaj ára 5 forinttal lett magasabb, így 394 forintra nőtt.

Pénteken a Mol bruttó 6 forinttal emeli meg a 95-ös benzin árát, míg 4 forinttal nő a gázolaj ára, írja a portfolio. Az emelést követően a benzin átlagára 392 forint lesz, míg a gázolajé 398 forint.

A héten a benzin ára 15 forinttal emelkedik összességében, míg a gázolajé 9 forinttal lesz magasabb.

Egyes benzinkutak árai eltérhetnek, így a pénteki árnövekedés után akár 400 forintba is kerülhet néhány helyen az üzemanyag ára.

2012 április elején volt a legmagasabb a benzin ára, ekkor 451 forintba került literje. A gázolajért ugyancsak 2012-ben kellett a legtöbbet fizetni, január közepén 449 forint volt az átlagára.

Nem mindegy, hol tankol, komoly összegeket spórolhat! Ha tehetjük, kerüljük az autópályákon léő kutakat, mert ott mindig drágább az üzemanyag. A városban, településen is érdemes körülnézni, mert nagy eltérések lehetnek a kutak árai között.