Nagyszerű ötletek szabadtéri kemencetervezéshez!

A telektulajdonosok, nyaralótulajdonosok, illetve a családi házban élők között bevett szokás halak, húsok és más ételek szabadban történő elkészítése. Semmi sem gerjeszt olyan étvágyat, mint a friss, tiszta levegő, a madárcsicsergés és a finom füst illata.

Az ilyen szabadtéri főzőcske szerelmesei közül egyre többen telepítenek szabadtéri kemencéket kertjükbe, amelyeken nem csak ínycsiklandozó ételek készülhetnek, de ezek a kemencék egyben a kert pompás díszeiként is funkcionálnak.

A KETKES magazin most elárulja, melyek azok a pozitívumok, amik miatt érdemes ilyen szabadtéri kemenceépítésébe fogni, továbbá bemutatunk 16 fantasztikusabbnál fantasztikusabb ötletet, amelyekből mindenki találhat az ízlésének megfelelőt! Könnyen megeshet, hogy elolvasva ezt a cikket, te is kedvet kapsz egy ilyen célszerű szépség megépítéséhez!

A szabadtéri tűzhely kialakítása

Ha valaki úgy gondolja, hogy az udvari kemence csak egyes ritka pillanatokban használható, amikor a nyaralótulajdonosok úgy döntenek, hogy grilleznek egyet, az nagyon nagyot téved. Ugyanis a kemence tökéletesen alkalmas befőzésre éppúgy, mint hal és húsfüstölésre, gyümölcsaszalásra és gombaszárításra is.

A kültéri tűzhely nem igényel villamos energiát vagy gázt, mert fával, illetve szénnel üzemel. És ami a legfontosabb: egy szépen kivitelezett kemence a kert, telek megbecsült dísze is egyben! Éppen ezért azt javasoljuk, hogy ismerkedj meg az alábbi 16 udvari kemence-ötlettel. Talán az egyikük olyannyira elnyeri a tetszésedet, hogy úgy döntesz, hogy annak mintájára te is építesz egyet a kertedbe.

A kültéri tűzhelyek

1. Kővel díszített miniatűr tűzhely. Csodálatos megjelenése van!

2. Ezt az építményt nehezen lehetne kültéri tűzhelynek nevezni, ez már egy IGAZI KEMENCE!

3. Tökéletes példáját láthatjuk az alábbi képen a maximális helykihasználásnak.

4. Konyhasarok mindennel, amire szükségünk lehet.

5. Egy ilyen kemencében bármi készülhet, határ csak a fantáziánk.

6. Szeretnél egy kemencét, amit a vendégeid elismeréssel nyugtáznak majd? Akkor ez a te választásod!

7. Elegancia és magas fokú funkcionalitás egy építményben!

8. Íme, egy valóban arisztokratikus stílusú kemence.

9. Szereted a kacifántos megoldásokat? Ez a kemence, ezekkel a vízesésekkel egy igazi kihívás!

10. Valaki a bútorokat is jó ízléssel választotta ki. Mindenesetre meg kell hagyni: ami szép, az szép!

11. Viszont ha valaki feltűnő kemencét szeretne, akkor erre is van megoldás!

12. Egy ilyen kemence megvalósításához nagyon sok befektetett munka szükségeltetik. De megéri?!

13. Van egyszerű megoldás is, amikor a külcsín nem bír akkora jelentőséggel.

14. Ennek a kemencének valószínűleg, jó huzatja lehet.

15. Egy igencsak szemet gyönyörködtető kialakítás.

16. Igazi miniház

Az udvari kemence egy csodálatos dolog, de a stílusa mellett, nagyfokú figyelmet kell fordítani az elhelyezésére is. Amennyiben közel építjük a házhoz, vegyük figyelembe, hogy merre fog szállni a füst. A közelben nem lehetnek fák, faépületek, garázs és egyéb épületek és tárgyak, amelyek könnyen meggyulladhatnak.

Oszd meg ezt a cikket olyan barátaiddal, ismerőseiddel is, akik szeretnek a szabadban főzni. Írd meg nekünk, melyik szabadtéri kemence-ötlet tetszett neked a legjobban a fenti felsorolásból? Számunkra fontos, hogy megismerjük véleményedet.