Közösségi hűtőszekrény! Bámulatos ötlet, hogy többé ne kelljen kidobni a megmaradt ételt!

Általában mindenki azt nézi, hogyan tudna spórolni, mégis előfordul, hogy olyan élelmiszereket vásárolunk, amelyeket nem tudunk elfogyasztani a szavatossági idő lejártáig.

Van olyan személy aki az édességet raktározza a hűtőszekrény egyik eldugott polcán, majd elfelejtkezik róla és akkor találja meg, amikor már lejárt a szavatossága, ehetetlen ezért ki kell azt dobnia.

Egy – egy ilyen termék pedig valaki számára sokat jelenthetett volna. A spanyol származású Álvaro Saiz fantasztikus ötlettel állt elő.

A hasznos és fantasztikus ötletét amely az volt, hogy hűtőszekrényeket szereljen be a város különböző pontjain, meg is valósította. Ezekben a hűtőkben a lakosok olyan élelmiszereket tárolhatnak, amelyre már nincs szükségük, így ezek a termékek nem kerülnek a szemétbe.

A szolidaritás hűtőszekrénye

Álvaro munkáját segítették az éttermek, a bevásárlóközpontok és a város lakói is, akik elkezdték megtölteni az utcai hűtőket, olyan élelmiszerekkel, amelyeket ők már nem fogyasztanak el.

Azokból az élelmiszerekből is került ide amiket az eladók nem tudtak eladni, megtöltötték vele az utcai hűtőket. Ez az ötlet több országokban is elterjedt, Spanyolországban nagyon közkedvelt.