Országos sárga kód riasztás: sokfelé leszakadhat az ég, szélrohamok, jégesők is várhatók.

forrás: met.hu

Országos Meteorológiai Szolgálat szinte az egész országra citromsárga riasztást adott ki a felhőszakadások miatt. A riasztást Vas és Győr-Moson-Sopron megye kivételével minden megyére kiadták.

Az lőrejelzése szerint szombaton zivatarokat jelentős mennyiségű,

akár 30 millimétert is elérő csapadék, továbbá erős, néhol viharos (45-80 km/órás) széllökések és jégeső kísérheti, kezdetben leginkább a Dunától keletre, amelyhez nagyobb méretű, 2-3 cm körüli átmérőjű jég és károkozó, 80 kilométeres óránkénti sebességet meghaladó szélroham társulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között valószínű, míg késő estére 17, 24 fok közé hűl le a levegő. Estétől csökken a csapadékhajlam. Megélénkül a nyugati, északnyugati szél.

Vasárnap több helyen számíthatunk zivatarok kialakulására,

legnagyobb számban a Dunától keletre. A zivatarokat jelentős/nagy mennyiségű csapadék (5-30 mm), erős vagy viharos széllökés (45-80 km/h) és jégeső (többnyire 2 cm alatti átmérővel) kísérheti. Néhol felhőszakadás (>25-30) is előfordulhat. Egy-egy heves zivatar is létrejöhet, amelyhez nagyobb méretű jég (~2, 3 cm körüli átmérő) és károkozó szélroham (>80 km/h) társulhat.

Hétfőn sem nyugszik az időjárás, záporok, zivatarok érkezésével akkor is számolni kell majd.