A plasztikai sebész azt tanácsolta édesanyámnak, mossa az arcát sajátságos módon. A ráncok eltűntek!

Vörösbor kozmetikai célra? Komolyan? Hisz ez istenkáromlás! Könyörgöm, ne ítélj elsőre! Úgy tűnik a bor életet adó elixír, melynek hatására meg lehet fiatalodni pár évvel.

Édesanyámnak van egy gyerekkori barátja, aki plasztikai sebészként dolgozik. Mindent tud a bőrről. Nem olyan rég édesanyám mesélte, hogy Jura bácsi egy rendkívüli szert javasolt neki. Azt javasolta, hogy az arcbőrét minden nap mossa le házi (természetes) vörösborral és ez csökkenteni fogja a ráncokat, mert ez felgyorsítja a bőr regenerációját.

Az arcbőr megfiatalítása

Minden nő szeretné tudni, hogyan őrizze meg bőrének fiatalságát, nem fordítva rá óriási energiát. Édesanyám saját magán próbálta ki, hogy hatásos-e orvos barátjának a tanácsa. És mi történt? Két hét múlva valóban láthatóan megfiatalodott. Elmondom a titkát…

A bor serkenti vérkeringést és még a bőr mély rétegeit is megtisztítja. Javasolt 3 naponta egyszer este vörösborral lemosni az arcunkat, vagy ezt kiválthatjuk egy frissítő boros arcpakolással. Természetesen erre legjobb a házi vörösbor, hiszen abban biztosan nincs semmiféle kémiai adalékanyag. Ha nincs házi vörösbor, akkor vásárolj jó minőségű bort.

Tejes-boros arcmaszk az arcbőr megfiatalítására

Összetevői

  • 4 evőkanál vörösbor
  • 1 teáskanál tej
  • kevés liszt

A bormaszk titka

1. Az összetevőket keverd össze pépessé, vidd fel a megtisztított arcra, hagyd rajta 20 percig. Jól öblítsd le langyos vízzel.

A maszkban lévő vörösbor kiválóan tisztítja a bőrt, segít eltávolítani az elhalt bőrsejteket, és élénkíti azt. Ezen ősi ital hatására a bőr megfiatalodik, és szó szerint kivirágzik!

2. A tej kiváló hatással van a bőrre! 3000 hasznos összetevője van, melyek közt megtalálhatóak az aminosavak és vitaminok. A tejzsír mélyen hidratálja a bőrt ( ki gondolta volna, hogy egy csepp tejben 10 000 000 apró zsírgolyó található), a tejben lévő összes hasznos tápanyag erősíti a bőrt.

3. A kezelés után érdemes a kedvenc hidratáló krémeddel bekenni az arcod. Legjobb, ha este csinálsz ilyen maszkot. Biztos eredményes lesz! Az édesanyám elmondása szerint, pár napi vörösboros tisztítás után és maszk használat után, már érezte, hogy rugalmasabb lett a bőre. Az arcszíne is megváltozott, egészségesebb színe lett és a mély ráncok láthatóan kisimultak.

A szerkesztőség tanácsai

1. Bátran lehet vörösboros fiatalító krémet készíteni: csak a megszokott nappali vagy éjszakai krém használata előtt cseppentsünk bele pár csepp vörösbort.

Ugyanakkor a plasztikai sebész az édesanyának elmagyarázta a helyes arcmosás titkát. A legfontosabb a víz hőmérséklete! Kiderült, minél hidegebb a mosdó víz, annál hatásosabb. A legjobb, amit megtehetsz a bőröd fiatalságának megóvása érdekében, ez a rendszeres jeges arcfürdő és jégkocka masszázs.

Vörösborból készült jégkockával is masszírozhatod az arcod. Az antioxidánsok lefagyasztott állapotban is megtartják hatásukat és a jég a bőrödre szérumként fog hatni, egy pillanat alatt felfrissítve azt.

2. A vörösbor nemes ital! Természetesen az orvosok nem csak külsőleges használatát javasolják, belsőleg is hasznos. De csak mértékkel! A bor serkenti a memóriát, nyugtatja az idegeket, segít csökkenteni a stresszt.

Az antioxidánsokból bőséggel van a vörösborban, melyek csökkentik az öregedést és megakadályozzák a zsír lerakodását a szervezetben. Tehát egészségünkre!

Kérjük, oszd meg barátnőiddel ezt a cikket! Lehet, hogy meglepődnek, de a vörösbor hatása a bőrre vitathatatlan, tetszeni fog nekik a csodás hatás, ne kételkedj benne!