Pontos időjárás Debrecen

időjárás Budapest

Azok számára, akik utazni készülnek vagy akik Magyarországon laknak, hasznos lesz az aktuális ifőjárásjelentés. De hol van közzétéve? A világhálón sok az olyan oldal, mely a világ különböző városainak az aktuális időjárását mutatja be. Beléphet a Meteoprog weboldalra, hogy informálódjon az időjárás Debrecen. Mérsékelten kontinentális éghajlat eléggé lágy, ezért még a téli időszakban is nem érzünk erős hideget.

Január második felében enyhe felmelegedés következik, de ezt a hőmérséklet mínusz jelekig történő csökkenése követi. Éjszaka a hőmérséklet eléri a -4 Celsius-fokot, nappal pedig emelkedik. Az időjárás Debrecenben február elején kellemes lesz – élvezhetjük az akár +11°C meleget. 

Jelentős csapadék nem várható, a szél sebessége eléri a 6 m / s-ot. A napsütéses napok nem sietnek a lakók kedvére, a nap a felhők mögé bújik A légköri nyomás 750 Hgmm-en belül ingadozik majd. A pirkadat valamivel korábban kezdődik – január elején már reggel hétkor világos van.

Hol lehet megtudni a mai időjárás Budapest?
A webhely a legkényelmesebb és leg intuitívabb felülettel rendelkezik. Elegendő a Meteoprog weboldal megfelelő részét meglátogatnia? ha Önt érdekli a mai időjárás Budapest-en. Itt megtudhatja, hogy Magyarország fővárosában, akárcsak Debrecenben, az időjárás egyáltalán nem télies. Január végére – február elejére jellemző, hogy délutánra +16 Celsius fokig melegszik fel a hőmérséklet. Éjszaka a hőmérséklet +6 fokig süllyed, így az éjszakai séták kedvelői nem fáznak meg. Egyéb időjárási jellemzők:

  • enyhe csapadék (1,7 mm-ig);
  • szél 10 m/s-ig;
  • stabil légköri nyomás – 750 Hgmm;
  • UV-index – 0.

A mai időjárás Budapesten kívül, megismerhetik Magyarország déli részén uralkodó időjárást. Pécs város lakói nem fogják látni a napsugarakat – többnyire felhős idő marad. Kis mennyiségű csapadék fog esni (1,1 mm-ig), hóesés nem várható. A szél nem erős, ezért a sétákat nem szükséges elnapolni. Január végén, csakúgy, mint Budapesten, +16 Celsius fokig melegszik a levegő. Néha napközben +10, éjszaka pedig + 6-2 fokig csökken a hőmérséklet, mínuszok  nem várhatók.

A légköri nyomást 750 Hgmm-en belül fog tartózkodni. Az ország időjárás érzékeny lakói a közérzet enyhe romlását érezhetik. A leggyakoribb tünetek között szerepel a vérnyomáscsökkenés. Ebben az esetben érdemes otthon maradni és elhalasztani a sétákat, amíg az állapotuk stabilizálódik.