Rákellenes élelmiszerek teljes listája!

Tény, hogy sok betegséget nem lehet megelőzni, de kordában tartani lehetséges, ez pedig nagy segítség lehet. Ilyen betegség a rák is. Több száz különböző típusával a rák évente kb. 7,6 millió ember halálát okozza. A rendellenes sejtosztódás megtámadja a test egészséges sejtjeit és gátolja a fontos anyagcsere folyamatokat a szervezetben.

A kontrollálatlan sejtnövekedés tumorok kialakulásához vezet, melyek gátolják a szervezet normális működését. Hormonokat választanak ki, melyek gátolják az anyagcsere folyamatok lezajlását. A rosszindulatú daganatok a véren vagy a nyirokrendszeren keresztül a test valamennyi pontjába el tudnak jutni és bárhol károsíthatják az egészséges szöveteket.

Tudományos kutatások kimutatták, hogy a rák előfordulása szorosan kapcsolódik az életmódhoz, beleértve a rossz szokásokat, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a mozgásszegény életmód, az egészségtelen táplálkozás.

Tény, hogy étrendünk alapvetően befolyásolja egészségünket, így az esélyünket is a rák kialakulására.

Sajnos, az emberek többsége nem jól tájékozott és nincs tisztában azzal, hogy rákkeltő ételeket fogyaszt. Ezzel szemben vannak olyan élelmiszerek is, melyek rákellenes összetevőket tartalmaznak, rendszeres fogyasztásuk pedig számos előnnyel jár.

Az alábbi lista a leghatékonyabb rákellenes élelmiszereket tartalmazza:

Fokhagyma

Számos tanulmány szerint, akik rendszeresen fogyasztják, azoknál nagyban csökken a rák kialakulásának esélye. A fokhagyma olyan hatékony összetevőket tartalmaz, melyek lassítják a rákos sejtek osztódását és elsősorban megakadályozzák a daganat fejlődését.

Zöld tea

A zöld teában lévő katekinek erős antioxidánsok, melyek megelőzik a rákot és lassítják annak kifejlődését. Ettől eltekintve, fogyasztásának számos más előnye is van.

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök a leghatékonyabb természetes élelmiszerek, melyeket rák ellen fogyaszthatunk. Fantasztikus ízük ellett magas az antioxidáns tartalmuk és számos komoly betegség megelőzésére alkalmasak.

Keresztes virágú zöldségek

Ide tartozik a brokkoli, a karfiol, a káposzta, melyeknek mindegyike hatékony összetevőket tartalmaz. Ezek megakadályozzák, hogy a rák károsítsa a sejteket.

Paradicsom

Likopinben gazdag, ez az erős antioxidáns képes megelőzni a sejtkárosodást.

Grapefruit

Tele van C-vitaminnal, ami hatékony antioxidáns és megakadályozza a nitrogén vegyületek képződését, melyek rák kialakulásához vezethetnek.

Kurkuma

Ez a fűszer egy, a gyömbérhez hasonló gyökérből származik, az indiai konyhában nagyon gyakran használják. Aktív összetevője a kurkumin, mely kiemelkedően hatékony rákellenes vegyület, eredményesen csökkenti a daganat kifejlődésének esélyét.

Teljes kiőrlésű gabonák

Számos olyan összetevőt tartalmaznak, melyek csökkentik a rák esélyét. Ilyenek a rostok és a különböző antioxidánsok.

Szőlő

A vörös szőlő héjában nagyon erős antioxidáns van. Ez a rezveratrol, mely a rák megelőzésében és kezelésében egyaránt hatékony.

Zöldek

Ebbe a csoportba tartozik a saláta, a káposzta, kelkáposzta, spenót. Sok béta-karotint és luteint tartalmaznak, melyek mind erős antioxidánsok. Összetevőik segítenek megelőzni a rák növekedését.

A magas antioxidáns tartalmú étrend követése tehát hatékony megelőzési módszer a rákkal szemben.

Ahogy a tudományos vizsgálatok kimutatták, azok az élelmiszerek, melyek sok antioxidánst tartalmaznak, valóban képesek csökkenteni a daganatok kialakulásának esélyét.

Az orvosok egybehangzóan állítják, hogy egészséges étrendet követni a leggyorsabb és legolcsóbb módja a rákmegelőzésnek. Az egészséges étrendnek tartalmaznia kell zöldségeket, gyümölcsöket, mivel ezek bővelkednek antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, ellensúlyozzák a szabadgyökök sejtkárosító hatásait.