Sorfalat álltak a rendőrök a drogkereső kutyának, mielőtt végleg elaltatják

Négy éven át szolgálta az Arizonai rendőrséget Pajti, a drogkereső kutya, akinek magyar nevét az USA-ba érkezése után sem változtatták meg. Pajti súlyos beteg lett, csontrákot diagnosztizáltak nála, az orvosok mindent megtettek érte, de sajnos nem tudták meggyógyítani, így úgy döntöttek, a további szenvedés elkerülése érdekében elaltatják a kutyát. Pajtit rendőri felvezetéssel, konvojban fuvarozták az állatorvosi rendelőbe, kétlábú kollégái pedig díszsorfalat alkottak a tiszteletére. Pajti utolsó útjáról videót készítettek, amiben egyik rendőrtársa könnyeivel küszködve búcsúzik a kutyától.

„Pajtit mindenki szerette. Imádta az emberek közelségét. Mikor terepre mentünk, és a helyszínen ideges, szomorú gyerekek is voltak, csak odahívtam hozzájuk Pajtit, aki rögtön megnyugtatta őket egy kicsit.” – mesélte Brooks Grabill. „Az utóbbi hónapokban már fogyott az ereje, már negyed óra játék után teljesen kifáradt. Különleges kutya volt, aki nagyon sokat jelent a közösségünknek” – folytatta Grabill.

„Minden egységnek: Ez K9 Pajti utolsó útja. Pajti, köszönjük a közösségünkért végzett szolgálataid. Munkádat mindig kimagasló színvonalon végezted, megtiszteltetés volt veled dolgozni. Nyugodj békében” – Ezek a mondatok hangoztak el a rendőrségi rádióban közvetlenül a kutya elaltatása után.