Szabaduljunk meg a lakásban lévő felesleges dolgoktól

Amikor elhatározzuk, hogy berendezzük a lakásunkat és azon töprengünk, hogy milyenek legyenek a szobák, akkor mindig úgy alakítjuk, hogy az ízlésünknek megfelelő legyen.

Sok esetben viszont tévedhetünk, ha nem vesszünk észre néhány fontos dolgot, akkor a lakásunk nem olyan lesz mint amilyennek szeretnénk.

1. A dolgaink összevissza pakolása

A különböző dolgainkat amelyek már nem is hasznosak a számunkra, össze vissza pakolgatjuk, akkor elrontjuk a szobánk kinézetét. Mindig fontoljuk meg, hogy szükségünk van-e még az adott tárgyra, pl. dobozok, edények. Abban az esetben, ha 6 – 12 hónapig nem használjuk ezeket a dolgokat, akkor itt az ideje, hogy megszabaduljunk tőlük. Rakjuk be a szükséges dolgainkat fiókokba, dobozokba, így rendezett lesz a szoba.

2. Gyenge világítás

A gyenge világítás a szobában kellemetlen érzést kelt, hogy ezt elkerüljük gondoljuk át jól, hogyan lesz megoldva a lakás világítása. Egy olyan helységben, amely nappaliként van használva és este itt szoktunk olvasni feltétlenül tegyünk be egy állólámpát, ez megoldás lesz a problémára.

3. Műanyagból készült belső ablakpárkányok

Praktikusak és könnyebb cserélni őket szükség esetén, de ugyanakkor nem esztétikusak. A legjobb megoldás, ha fából, kőből készülnek ezek a dolgok. Ha mégis a műanyagból készült változatot válasszuk, akkor egy matracot vagy párnákat használva kialakíthatunk egy pihenésre alkalmas helyet.

4. A kisebb játékok összevissza pakolása

Egy olyan lakásban ahol gyerekek is vannak, mindig nehezebb a dolgok és a játékok tárolása. A kisebb játékokat tároljuk dobozokban, elmagyarázhatjuk a gyereknek, hogy a babák és az autók a dobozban szeretnének aludni, így a gyerekek is segítenek a játékok összeszedésénél és elpakolásánál.

5. Hűtőmágnes

A hűtőmágnes elronthatja a konyha hangulatát. Ha szeretjük gyűjteni a mágneseket, akkor rakjuk őket egy speciális mágneses táblára. Amikor pedig nyaralni megyünk, akkor hozzunk valami használható emléket például kávéscsészét.

6. A konyhai sarokülő

A konyhai sarokülő elronthatja a konyha hangulatát. Sokkal jobban néz ki egy drágább anyagból készült asztal, néhány székkel, mert tartós és kiemeli a konyha otthonosságát.