Tudod milyen a taupe szín? Ez lesz az új év legdivatosabb színe!

Az utóbbi években a bordó szín árnyalatai voltak a legdivatosabbak, de 2018-ban a rafinált, elegáns stílus hódít majd. A legelegánsabb és legközkedveltebb szín 2018-ban a taupe lesz.

Ezt a színt eddig leginkább a világos hajú hölgyek szemöldökfestéskor használták, de mára már a designerek kedvenc színe lett.

Gyors és egészséges vacsora 10 perc alatt! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Olcsó és finom cukkini recept

A taupe nagyon érdekes szín, ezért ma szeretnénk néhány szóban elemezni. A francia nyelvben a “taupe” szó egy olyan kis állat nevéből ered, amelynek nagyon szép szürkésbarna színe van. Ezért magyarul akár vakond szürkének is nevezhetnénk.

A taupe színnek több árnyalata van, így mindenki saját ízlésének megfelelően variálhatja. Szép, hangulatos, elegáns szín, ezért a legjobb választás a lakás belső falainak festéséhez is.

1. Smink

A taupe szín árnyalatait már régóta használják a hölgyek a mindennapi sminkelésnél. Ha szemhéjpúderként, használjuk akkor a tekintetünk sokkal kifejezőbb lesz, és ha a manikűr is a taupe szín egyik árnyalatával készül, az tökéletes összhatást sugall.

2. Belső design

Ha a lakás belső falai festéséhez a taupe valamelyik árnyalatát választjuk, sokkal kellemesebb lesz a lakás atmoszférája, mert ezek a világos színek nyugtatják a szemet. A taupe univerzális szín, használhatjuk fal festésnél, a mennyezet festésénél, de ugyanakkor lehet ilyen színű a függönyünk, a szőnyegünk, sőt a bútorunk is.

3. Öltözködés

A bézs szín már évek óta hódít, de a taupe még ennél is nőiesebb. Lehet ilyen színű a cipőnk, a táskánk, a szoknyánk, a blúzunk vagy bármilyen kiegészítőnk. A taupe szín nagyon elegáns, ezért nem szabad élénk, domináns színekkel együtt viselni, mert elveszti a szépségét. A klasszikus színekkel remekül harmonizál.

Az az igazság, hogy a taupe szerény, finom szín, mégis elegáns aspektust nyújt a viselőjének. A divatvilágában elismert tény, hogy ez egy alap szín.