Virágok, amelyeket érdemes márciusban – áprilisban kiültetni és egész nyáron virágzanak!

Lassan eljön az április, amikor már több féle virágot ültethetünk, mindenki kiválaszthatja a kedvenc virág palántáit, hogy szép színes virágoskertje legyen.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, melyek azok a virágok, amelyeket áprilisban ültetünk és egész nyáron virágzanak, ha megfelelően locsoljuk őket, a meleg nyári napokon is.

Rózsa

A rózsa elültetésének ideje március közepétől, április közepéig vagy végéig tart, az időjárástól függően. Egy felhős, borús nap a legalkalmasabb a rózsa ültetésére.

A legegyszerűbb házi kenyér recept! Kattints ide és nézd meg ezt a videóban. Finom puha és mindig jól sikerül

Begónia

Az áprilisban elültetett begónia rövid időn belül virágzik, már májusban megcsodálhatjuk színes virágait és ha jól gondozzuk, egészen az ősz végéig gyönyörködhetünk benne.

Szegfű

A szegfűt is áprilisban ültetjük, májusban már virágzik és egészen októberig csodálhatjuk a szebbnél szebb színű virágait.

Harangláb

Ezt a virágot március végén vagy április elején ültetjük, májustól – júliusig virágzik. A növény évelő, gyorsan nő, a levelei gazdag bokrokat alkotnak. A növény szára 30-40 cm magasságúra nő, amely fenntartja a csokorban nyíló virágokat. A virágok különböző színűek lehetnek és különleges formájuk van.

Írisz

Az íriszt márciusban vagy áprilisban ültetjük, májusban már virágzik.

Tubarózsa

A tubarózsa csokorban virágzik, a virágai nagyon erős illatot árasztanak, az ültetéstől számított 90-ik napon virágzik.

Levendula

Ez a mediterrán növény nem csak jól mutat a kertben a lila virágaival, de mellett nagyon hasznos is. A levendula virágai magasra nőnek és hosszú ideig gyönyörködhetünk bennük.

Körömvirág

A körömvirág nyár elejétől késő őszig virágzik, a növény bokros és a virágai lehetnek sárgák, tégla színűek, narancssárgák, vagy akár kétszínűek is, jellegzetes kesernyés illatuk van.

Záporvirág

Ezt a virágot is áprilisban ültetjük és júniustól – októberig virágzik. A növény bokrot alkot és 15-20 cm magasságúra nő. A leveleinek külső része sötét zöld a belső része pedig aranysárga, a virágok különböző színűek lehetnek. A virágai hasonlóak a margarétáéval. Lehetnek pirosak, narancssárgák, rózsaszínűek. Borús napokon és éjszaka a virágai nem nyílnak ki.

Másfajta virágok amelyeket áprilisban és májusban ültetünk

A kardvirágot elültethetjük áprilisban is, de a legjobb időpont az ültetésére április vége, május eleje. A kardvirág az ültetés után számított 80-120-ik napon kezd virágzani.

A margarétát áprilistól egészen május közepéig ültethetjük. A dáliát április végén, vagy májusban ültessük, júniusban már virágzik is.

A nyári liliomot áprilisban ültetjük, júliustól – szeptemberig virágzik.

A petúniát, ha áprilisban elültetjük, akkor egészen őszig virágzik.