Virágok, amelyeket érdemes márciusban – áprilisban kiültetni és egész nyáron virágzanak!

Lassan eljön az április, amikor már több féle virágot ültethetünk, mindenki kiválaszthatja a kedvenc virág palántáit, hogy szép színes virágoskertje legyen.

Ma szeretnénk bemutatni nektek, melyek azok a virágok, amelyeket áprilisban ültetünk és egész nyáron virágzanak, ha megfelelően locsoljuk őket, a meleg nyári napokon is.

Rózsa

A rózsa elültetésének ideje március közepétől, április közepéig vagy végéig tart, az időjárástól függően. Egy felhős, borús nap a legalkalmasabb a rózsa ültetésére.

Begónia

Az áprilisban elültetett begónia rövid időn belül virágzik, már májusban megcsodálhatjuk színes virágait és ha jól gondozzuk, egészen az ősz végéig gyönyörködhetünk benne.

Szegfű

A szegfűt is áprilisban ültetjük, májusban már virágzik és egészen októberig csodálhatjuk a szebbnél szebb színű virágait.

Harangláb

Ezt a virágot március végén vagy április elején ültetjük, májustól – júliusig virágzik. A növény évelő, gyorsan nő, a levelei gazdag bokrokat alkotnak. A növény szára 30-40 cm magasságúra nő, amely fenntartja a csokorban nyíló virágokat. A virágok különböző színűek lehetnek és különleges formájuk van.

Írisz

Az íriszt márciusban vagy áprilisban ültetjük, májusban már virágzik.

Tubarózsa

A tubarózsa csokorban virágzik, a virágai nagyon erős illatot árasztanak, az ültetéstől számított 90-ik napon virágzik.

Levendula

Ez a mediterrán növény nem csak jól mutat a kertben a lila virágaival, de mellett nagyon hasznos is. A levendula virágai magasra nőnek és hosszú ideig gyönyörködhetünk bennük.

Körömvirág

A körömvirág nyár elejétől késő őszig virágzik, a növény bokros és a virágai lehetnek sárgák, tégla színűek, narancssárgák, vagy akár kétszínűek is, jellegzetes kesernyés illatuk van.

Záporvirág

Ezt a virágot is áprilisban ültetjük és júniustól – októberig virágzik. A növény bokrot alkot és 15-20 cm magasságúra nő. A leveleinek külső része sötét zöld a belső része pedig aranysárga, a virágok különböző színűek lehetnek. A virágai hasonlóak a margarétáéval. Lehetnek pirosak, narancssárgák, rózsaszínűek. Borús napokon és éjszaka a virágai nem nyílnak ki.

Másfajta virágok amelyeket áprilisban és májusban ültetünk

A kardvirágot elültethetjük áprilisban is, de a legjobb időpont az ültetésére április vége, május eleje. A kardvirág az ültetés után számított 80-120-ik napon kezd virágzani.

A margarétát áprilistól egészen május közepéig ültethetjük. A dáliát április végén, vagy májusban ültessük, júniusban már virágzik is.

A nyári liliomot áprilisban ültetjük, júliustól – szeptemberig virágzik.

A petúniát, ha áprilisban elültetjük, akkor egészen őszig virágzik.