13 egyszerű takarítás tipp, amelyekkel ragyogóan tisztává varázsolhatod a fürdőszobád!

A fürdőszoba takarítása az egyik legnehezebb feladat, ezért a legtöbb háziasszony irtózik is tőle. Pedig a fürdőszobát muszáj rendszeresen alaposan kitakarítanunk, mert rengeteg baktérium megtelepszik ebben a nyirkos környezetben. A Ketkes.com szerkesztősége most megmutatja, hogyan lehet könnyedén kitakarítani a fürdőszobát! Ezekkel a módszerekkel pénzt és időt spórolhatunk.

1. A WC tartály tisztítása

Sokan nem is tudják, pedig a WC tartályt is tisztítani kell, mert tele van szennyeződéssel és még vízköves is lehet, ami később meghibásodáshoz vezethet. Bármilyen furcsán is hangzik, egy tasak porüdítő segítségével tisztává varázsolhatod a WC tartályt. A porüdítő bármelyik boltban beszerezhető, csak öntsd a WC tartályba és hagyd állni 15 percig, majd húzd le a vizet. Ettől nem csak a tartály lesz tiszta, de még a vécécsésze is.

2. A legmakacsabb foltok eltüntetése

Egyenlő arányban keverj össze ecetet és mosogatószert, majd márts bele egy szivacsot és dörzsöld át vele a zuhanytálcát, vagy mosd fel vele a padlócsempét.

3. WC tisztító és illatosító

Nem kell WC tisztító és illatosító szerekre költened, mert minden amire szükséged van, megtalálható otthon. Keverj össze egy bögre vizet negyed bögre citromsavval és egy kanál mosogatószerrel. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használj. Az így kapott keveréket öntsd jégkocka tartóba és tedd be a mélyhűtőbe pár órára. Dobj egy kockát a tisztítószerből a vécécsészébe, majd miután feloldódott, dörzsöld át a vécékefével, öblítsd le és már ragyog is.

4. A WC tartály és a WC csésze tisztítása

A baktériumoktól könnyedén megszabadulhatsz, ha ecetet öntesz a WC tartályba, majd lehúzod a vécét, többször ismételd meg a folyamatot, így a vécé tiszta lesz és a kellemetlen szagok is eltűnnek.

5. A vécékefe tisztántartása

A vécékefe tartójába önts vécétisztítószert és hagyd benne állni a kefét legalább 30 percig, majd öblítsd le tiszta vízzel.

6. Kád, mosdókagyló, zuhanytálca tisztítás

Grapefruit és só segítségével könnyedén megszabadulhatsz a kádon, a mosdókagylón és a zuhanytálcán lévő szennyeződésektől, de még a csempén lévő penészfoltoktól is. Vágj kettőbe egy grapefruitot, szórd meg sóval és kezdd el tisztítani vele a piszkos felületet, 10 perc múlva ragyogni fog!

7. A zuhanyfüggöny tisztítása

A zuhanyfüggöny könnyen penészessé és foltossá válik, hiszen nincs ideje megszáradni, folyton párás környezetben van. Áztasd be forró vízbe, amelyhez önts egy bögre citromlét, majd mosd ki.

8. A csaptelepek tisztítása

A csaptelepeket úgy tisztíthatod meg, ha egy puha rongyot ecetbe mártasz és befeded vele. Hagyd állni legalább 30 percig, majd tiszta vízzel mosd le és töröld szárazra.

9. Egy hasznos eszköz

Az autók esetében használt ablaktisztító alkalmazásával könnyedén tisztává varázsolhatod a zuhanyfülkét és a tükröket.

10. A párásodás ellenszere

A tükörre kenj egy kevés borotvahabot, majd töröld le papírtörlővel, vagy egy puha ronggyal. A tükör hetekig nem fog párásodni. Érdemes rendszeresen így takarítani.

11. A fugák tisztítása

A fugák tisztítása nagyon lényeges, mert ezeken az apró helyeken a penész és a mikróbák is elszaporodnak. Egyenlő arányban keverj össze ecetet, forró vizet és citromlét, ezzel töröld át az érintett felületet.

12. A kád körül megtelepedett penész

Ez ellen elég nehéz felvenni a harcot, de 2 evőkanál szódabikarbóna, fél bögre ecet, fél bögre citromlé és egy bögre forró víz elég ahhoz, hogy elkészítsd a saját penész elleni tisztítószered. Ezzel a keverékkel mosd le a penészes részt, a folyamatot ismételd meg többször, majd töröld szárazra.

13. Szellőztetés

A fürdőszoba szellőztetése nagyon fontos, csak így szabadulhatsz meg a penésztől. Naponta többször szellőztess, nyisd ki az ablakot, hogy ne legyen folyton párás a fürdőszoba és fény is érje.